Banner
SEAD Global Efficiency Medal1

Samsungu dvije nagrade za energetsku učinkovitost

Samsung s ponosom javlja da su po prvi puta osvojili ne jednu nego dvije od tri medalje SEAD globalne učinkovitosti, koje se dodjeljuju u kategorijama malih velikih i srednjih televizora s ravnim ekranom na europskom tržištu. Koji će to televizori na svojim kutijama nositi SEAD-ov znakić, pročitajte u priopćenju u nastavku.

Tvrtki Samsung Electronics Ltd, dodijeljene su po prvi put dvije SEAD Global Efficiency medalje na IFA sajmu – najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike. Prepoznajući europske energetski najučinkovitije televizore ravnih ekrana u tri različite kategorije – mali, srednji i veliki – SEAD Global Efficiency medalje dodijeljene su modelu UE26EH4000 u kategoriji malih televizora (veličine do 29 inča), dok je u kategoriji srednjih televizora (veličina od 29 do 42 inča) nagrada dodijeljena modelu UE40EH5000.

SEAD Global Efficiency medalje najnovija su priznanja Samsungovoj predanosti zelenom planetu. „Počašćeni smo što su dva naša televizora prepoznata kao energetski najučinkovitija u Europi,” izjavio je Hadrian Baumann, potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics Europe. „Samsung je u posljednjih nekoliko desetljeća predvodio zeleni pokret u razvoju tehnologija sigurnih za okoliš i kao svjetski lider na području televizora nadamo se da će se ovo priznanje nastaviti poticati proizvodnju energetski učinkovitijih televizora diljem industrije.”

Clean Energy Ministerial’s Super-efficient Equipment and Appliance Deployment (SEAD) ove je godine pokrenuo inicijativu za program SEAD Global Efficiency medalja koji promiče proizvodnju i prodaju izrazito učinkovitih proizvoda u različitim regijama. Nastavno na priznanje za energetski najučinkovitije televizore ravnih ekrana u Europskoj Uniji, SEAD globalne nagrade također će odati priznanja najučinkovitijim televizorima male, srednje i velike kategorije u Sjevernoj Americi, Australiji i Indiji – te će u konačnici imenovati međunarodnog pobjednika u svakoj kategoriji. Međunarodni pobjednici bit će objavljeni u listopadu.

SEAD Global Efficiency medalja dodijeljena je televizoru ravnog ekrana svake kategorije koji troši najmanju količinu energije u normalnim uvjetima za rad u regiji. Trenutno za ovu nagradu mogu biti nominirani isključivo komercijalni proizvodi koji ispunjavaju uvjete prodajnih jedinica – kandidati iz Australije i Indije prethodno su dužni prodati minimalno 5000 primjeraka, dok su u Sjevernoj Americi i Europskoj uniji kandidati dužni prethodno prodati minimalno 50000 primjeraka.

Svi televizori ravnih ekrana kojima je dodijeljena SEAD nagrada imaju dozvolu istaknuti amblem medalje na pakiranju proizvoda.

SamsungEH5000

Najčitanije