Banner
cc1

Zašto je HBO Max postao “samo” Max – evo odgovora

Zasigurno ste primjetili da vaša omiljena streaming platforma "HBO Max" više nije to, evo i zašto.

Dok se globalno tržište streaming usluga sve više zaoštrava, Warner Bros. Discovery odlučio je konsolidirati svoje postojeće strujne usluge pod jednim imenom koje jednostavno glasi “Max.”

HBO Max po uzoru na Netflix uklanja mogućnost dijeljenja lozinki

Nastavite čitati kako biste saznali što najnovije preimenovanje HBO Maxa znači za pretplatnike i što se točno mijenja za ovu premium strujnu marku. Malo je imena u svijetu zabave koja su sinonim za visokokvalitetan sadržaj kao što je HBO.

cc1

Međutim, HBO je imao burno razdoblje pokušavajući se etablirati kao streaming usluga, prolazeći kroz višestruka preimenovanja, od HBO On Demand do HBO Now, HBO Go i HBO Max. Najnovije preimenovanje HBO Maxa rezultira potpunim odbacivanjem imena “HBO” u korist jednostavnog “Max.”

HBO Max prestaje streamati u 4K rezoluciji

HBO Max se preimenuje u “Max” dok mijenja fokus s isključivo prestižne televizije na širi raspon sadržaja, uključujući reality TV i filmska izdanja. Promjena se odnosi samo na strujnu uslugu, a ne na samu HBO mrežu koja će zadržati svoje ime i ostati kao jedan dio šireg ekosustava Max.

tekst1sl1 1

Postojeći pretplatnici HBO Maxa automatski će biti prebačeni na Max i vidjet će ažurirani dizajn i aplikaciju počevši od 23. svibnja u SAD-u, jeseni 2023. u Latinskoj Americi i početkom 2024. u Aziji i Europi.

HBO Max od sada je samo „Max”

HBO mreža — koja se dugo vremena ponosila sloganom “nije TV, to je HBO” — učvrstila se tijekom 90-ih i 2000-ih kao dom prestižne televizije, reputaciju koju je uspjela zadržati i u doba strujnih usluga.

tekst11naslovna

Iako se streaming usluga preimenuje, mreža će zadržati ime HBO. Što sve to znači za gledatelje? Hajdemo saznati. Godine 2022., AT&T (tadašnji vlasnik Warner Media, matične tvrtke HBO) ponudio je da se odrekne medijske podružnice i spoji je s Discovery Inc., omogućujući formiranje nove korporacije: Warner Bros. Discovery (WBD).

HBO Max i Discovery+ biti će jedna streaming platforma

Nedugo nakon što je posao proveden, izvršni direktor Discovery Streaminga, JB Perette, javno je govorio o konačnom spajanju strujne usluge Discovery+ s HBO Max, ali nije precizirao u kojem obliku će to biti.

Kada je izvršni direktor WBD-a David Zaslav najavio novo ime, “Max”, na tiskovnoj konferenciji u travnju, mnogi fanovi i pretplatnici izrazili su nezadovoljstvo zbog odbacivanja imena HBO.

Netflix voli oglase – 40 milijuna korisnika već ih vidi

Međutim, ako ste već pretplatnik HBO Maxa, neće se mnogo toga promijeniti kada dođe do preimenovanja. Vidjet ćete ažuriranu strujnu aplikaciju s novim logotipom Maxa, a biblioteka sadržaja proširit će se kako bi uključivala naslove i s HBO Maxa i s Discoveryja.

Promjena će se dogoditi za korisnike u SAD-u 23. svibnja 2023., dok se za gledatelje u Latinskoj Americi očekuje prelazak negdje tijekom jeseni 2023. Gledatelji na europskim i azijskim tržištima neće vidjeti promjenu do početka do sredine 2024.

Gledate Netflix, onda morate znati ove kodove za potpuni doživljaj

Prema riječima izvršnog direktora HBO-a, Caseyja Bloysa, želja za preimenovanjem strujne usluge uglavnom proizlazi iz činjenice da, od spajanja s Discoveryjem, HBO Max sadrži mnogo sadržaja koji nema nikakve veze s HBO markom i njezinom asocijacijom na prestižnu televiziju.

Netflix bilježi povećanje korisnika – zabrana se isplatila

Ime HBO će i dalje imati svoje mjesto unutar aplikacije, prema predsjedniku WBD-a, JB Peretteu, ali samo kao jedna mreža ili kanal među mnogima na strujnoj usluzi Max.

Disney+ ide putem Netflixa – zabrana dijeljenja lozinki i poskupljenje u najavi

Cijene Maxa uglavnom će ostati iste kao i stare cjenovne planove HBO Maxa, s jednom iznimkom. Postojat će dodatni sloj iznad standardnih planova HBO Max Ad-lite i HBO Max Ad-free (cijenjenih na 9,99 USD mjesečno i 15,99 USD mjesečno, respektivno) koji se zove “Ultimate.”

Najčitanije