Banner
tekst2naslovna 10

Samsung prihvaća Snapdragon – ovo je kraj Exynosa?

Čini se kako se Samsung odlučio i prihvatio u potpunosti Snapdragon, kada govorimo o narednim flagship modelima. Dali to znači da je Exynos "izgubio bitku" i da je došao kraj, Samsung tvrdi da nije.

Ono što smo pisali, ono što smo govorili sada je „u jednu ruku” i potvrđeno. Samsung u potpunosti prihvaća Qualcomm Snapdragon chipsete na dugi niz godina.

YouTube svaki video pretvara u „Shorts”

Dali to znači da dolazi kraj Exynosa ili će Exynos biti vezan samo uz Galaxy A seriju pametnih telefona? Prema riječima izvršnog predsjednika Samsunga, ne.

tekst2sl1 7

To znači da Exynosu samo treba „manja” reorganizacija rada i proizvodnog procesa. Jednostavno sve u cilju kako bi se iz idućih generacija (modela) Exynos chipseta dobio onaj maksimum za što je Exynos i stvoren.

Android Google Play trgovina na meti malware napada – uklonite ove aplikacije

Do tada neće sami konzumenti biti na gubitku već će biti na itekako većem dobitku. I to u pogledu implementacije Snapdragon (vodećih generacija) chipseta kod Galaxy S23 i Galaxy Z Flip 4 / Z Fold 4 modela pametnih telefona.

Xiaomi pred zidom kada je u pitanju električni automobil

Što bi u stvarnosti značilo kako će Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4 na tržište doći pogođeni sa Snapdragon 8+ Gen 1 chipsetom.

tekst3naslovna 3

Dok će naredna Galaxy S23 linija doći na tržište sa Snapdragon 8 Gen 2 chipsetom, uostalom o tome smo već bili i pisali i spominjali na našim stranicama.

Xiaomi MIUI 14 – na koje modele dolazi i što donosi [fotogalerija]

Iako još nije službeno potvrđeno, govori se kako je Samsung okupio tim stručnjaka koji će raditi na implementaciji (značajki pri radu) Snapdragon chipseta pri Galaxy S modelima pametnih telefona, što nam samo daje dodatnu sigurnost kako će Samsung Galaxy S23 linija doći sa Snapdragon 8 Gen 2 chipsetom.

Huawei pametna rješenja za bezbrižno ljeto

Sada se postavlja pitanje na koliko su se dugo ljudi iz Samsunga „obvezali” koristiti Snapdragon? Navodno je (kažemo još jednom kako nije potvrđeno) potpisan ugovor koji nalaže korištenje Snapdragon chipseta sve do 2030. godine i to pri 2G, 3G, 4G (LTE), 5G pa čak i 6G uređajima.

tekst3naslovna

Što nam samo daje za naslutiti kako Samsung planira „uvesti” Snapdragon i na ostale svoje linije pametnih telefona, tablete, pametne satove, prijenosna računala.

Dongfeng Nano Box električni mališan po cijeni 10.000$

Ovo govori kako Samsung zaista odvodni Exynos na „restrukturiranje” i najavljuje kada se jednom Exynos vrati kako će to biti najbolji chipset kojega tržište može vidjeti i kupiti.

Samsung Galaxy S23 – šuškanja i značajne promjene hardvera i dizajna

Nama jedino ostaje da im vjerujemo na riječ i da se veselimo kako će napokon nestati podjele na Exynos i Snapdragon. A posebice kada pričamo o Galaxy S liniji i onoj „dobroj staroj” problematici kako Europski Galaxy S modeli koriste Exynos dok Američki koriste Snapdragon.

tekst2sl3 5

Tu je naravno onda i problem za pregrijavanjem i smanjenom autonomijom baterije. A zašto bi onda netko ispaštao kada svi dajemo veliku svotu novca za vrhunske modele pametnih telefona, svi bi onda trebali biti jednaki zar ne?

Samsung Galaxy A modeli u budućnosti izgubiti će jedan (ne)bitni senzor

Ono što možemo reći je bravo za Samsung i da je napokon „poslušao” same korisnike što im godinama govore.

Najčitanije