Banner
GG 4

Huawei P70 serija bit će pokretana Kirin 9010 čipom

Huawei P70 modeli polako počinju puniti internetske stupce, danas vam donosimo informacije vezane uz čip.

Nadolazeća Huawei P70 serija obećava inovacije s potpuno novim čipsetom tvrtke HiSilicon, poznatim kao “Kirin 9010”, kako navodi izvještaj Smart Pikachu na Weibu platformi. Iako službena najava čipa još nije stigla, informacije o njegovom razvoju pojavljuju se već neko vrijeme.

Samsung Galaxy S24 serija: Razotkrivanje tehničkih čuda i inovacija

Prvi put smo čuli za ime Kirin 9010 prije tri godine, kada je jedan od “leakstera” otkrio da će biti 3nm čip. Tada se smatralo da će TSMC biti najvjerojatniji proizvođač, no sadašnja trgovinska ograničenja postavljaju pitanje izvedivosti te opcije za Huawei.

ff

Prošlog tjedna se pojavila informacija da Huawei isporučuje prijenosna računala s Kirin 9006C čipovima, proizvedenim od strane TSMC-a. Međutim, naknadno je otkriveno da se radi o starim zalihama.

Tvrtka Samsung predstavila „AI za sve“ viziju na CES 2024 sajmu

Trenutno, SMIC proizvodi 7nm čipove poput Kirin 9000s, no pokazuju slabije performanse u usporedbi s TSMC-ovim 5nm čvorom. Postoji mogućnost da SMIC radi na razvoju 3nm čvora, no ta tehnologija vjerojatno nije spremna za širu primjenu u bliskoj budućnosti.

DD1

Ostaje pitanje hoće li Kirin 9010 doista biti 3nm čip ili je Huawei samo ponovno upotrijebio ime u marketinške svrhe. Tvrtka je već 2021. godine registrirala zaštitni znak za ime, s planovima za početak proizvodnje 2022. godine, no ti su planovi propali.

Apple Vision Pro dostupan 02.02., prednarudžbe kreću 19.01.2024.

Huawei planira povratak 5G povezivosti sa serijom P70, što ukazuje na njihovu predanost tehnološkom napretku. Dodatno, spominje se i ultra široka kamera na modelu P70 Art, koja će, prema navodima, imati senzor od 1 inča i visokokvalitetnu 1G6P leću s jednim staklenim elementom i šest plastičnih.

DD3

Zanimljivo je napomenuti da Huawei razvija vlastite senzore, a očekuje se da će oni prvi puta biti predstavljeni sa serijom P70, čije je lansiranje planirano za ožujak.

Huawei Kirin 9006C proizvodi TSMC

No, s obzirom na trenutačne izazove koje Huawei susreće na tržištu, uključujući trgovinska ograničenja i nedavne promjene u proizvodnji čipova, lansiranje nove P70 serije bit će pažljivo praćeno. Pitanje je kako će se Huawei nositi s ovim izazovima i kako će nova serija pozicionirati tvrtku u konkurenciji mobilnih uređaja.

1 1

Trgovinska ograničenja koja su nametnuta Huaweiu mogla bi utjecati na izbor proizvođača čipova. Iako je TSMC bio prvotno najvjerojatniji, sada se otvara pitanje alternativa, a SMIC se spominje kao mogući proizvođač, iako trenutno radi na 7nm tehnologiji. Ako Huawei stvarno želi postići 3nm čip, morat će pronaći rješenje za ove izazove ili se okrenuti drugim opcijama.

Huawei P70 donosi 1″ senzor ultraširoke kamere

Povratak 5G povezivosti s P70 serijom sugerira da Huawei nastavlja ulagati u tehnologiju visokih performansi, iako je tržište mobilnih uređaja već prepuno 5G opcija.

DD2
Navodne skice Huawei P70 modela !

Ultra široka kamera s velikim senzorom dodatno ukazuje na ambicije u području fotografije, a razvoj vlastitih senzora sugerira želju za većom kontrolom nad hardverom.

Huawei usprkos pritiscima bilježi rekordan prihod u 2023. godini

Uzbuđenje oko lansiranja Huawei P70 serije izražava se i kroz očekivanja vezana uz datum predstavljanja u ožujku. Unatoč izazovima, ova najava sugerira da Huawei planira ostati konkurentan na tržištu mobilnih uređaja i unaprijediti svoju poziciju kroz tehnološke inovacije. Međutim, pravo ispitivanje bit će kako će se Huawei nositi s trenutnim ograničenjima i kako će publika dočekati novu seriju uređaja.

Najčitanije