Banner
tekst1naslovna 6

Samsung proizvodi 70% zaslona za iPhone 14 modele

Samsung proizvodi čak 70% zaslona za iPhone 14 modele.

Iako će sada mnogi od vas reći kako „to nije moguće”, ipak je itekako moguće.

Apple iPhone V – kada neće Apple tada drugi rade sklopivi iPhone

Naime već duži niz godina Samsung je jedan od „glavnih” proizvođača zaslona za Apple iPhone pametne telefone.

Samsung Galaxy A34 5G – značajke i prvi prikaz dizajna

Kako godine odmiču ta se brojka odnosno postotak samo učvršćuje. Aktualni iPhone 14 modeli (sva četiri modela) koriste zaslon koji je proizveo Samsung.

tekst1sl1 7

Čak 70% zaslona iPhone 14 modela posjeduje zaslon koji je proizveo Samsung. Ako se pitate zašto je tome tako, moramo reći kako je Samsung jedan od najvećih proizvođača zaslona na svijetu.

Instalirajte Dynamic Island (sa iPhone 14 Pro) na vaš Android – evo kako

Bilo da se radilo o proizvodnji zaslona za televizore, tablete ili pametne telefone. Ne samo da je Samsung vodeći proizvođač već i njegovi patentni dokazuju inovativnost koju ovaj proizvođač ima.

tekst1sl2 2

Zato i ne čudi kako se Apple za svoj najbolji (ali i jedini) pametni telefon odlučio baš za suradnju sa Samsungom. Posljednji izvori odnosno glasine govore kako Apple planira proizvesti 120 milijuna jedinica iPhone 14 modela.

GTA VI izlazi 2024. godine – tako tvrdi Microsoft

U tu brojku naravno ulaze sva četiri modela. Dok će iPhone 14 i iPhone 14 Plus donositi „obične” OLED zaslone, „Pro” modeli moći će se pohvaliti s LTPO prikazom.

tekst2sl1 3

Od ukupne brojke 120 milijuna modela, njih najmanje 80 milijuna proizvesti će upravo Samsung. Dok će 20 milijuna proizvesti LG a”mali” postotak negdje oko okvirnih 6 milijuna proizvesti će BOE (najveći Kineski proizvođač zaslona).

Stiže Huawei Watch GT 3 SE za 1379 kn

Govori se kako će Samsung i LG proizvesti i isporučiti zaslone za sva četiri iPhone 14 modela, dok će BOE proizvesti zaslone samo za iPhone 14 model -dakle onaj „početni”.

tekst3sl2 1

Od Samsungovih 80 milijuna proizvedenih zaslona, njih čak 60 milijuna bit će namijenjeno za iPhone 14 Pro modele. Što je samo još jedan dokaz koliko Apple želi tržištu približiti iPhone 14 Pro .

OnePlus 11 imati će keramičko kućište i 16GB RAM-a

Odnosno korisnici su već prepoznali kvalitetu i značaj iPhone 14 Pro modela a tome u prilog govore i duge liste čekanja upravo na „Pro” modele, one znaju biti čak da se na model čeka i po dva mjeseca.

tekst2naslovna 2

Dok s jedne strane Apple se želi osamostaliti i ne biti ovisan o ostalim proizvođačima svojih komponenti, pritom mislimo na Apple čipove. S druge strane po pitanju zaslona (npr.) Apple i dalje uvelike mora biti ovisan o ostalim proizvođačima koji su mu po drugom planu ljutiti konkurenti i veliki rivali.

„Twitter 2.0” pred dolaskom – Musk daje ultimatum radnicima

Tako da koliko god se Apple i Samsung mrzili odnosno koliko godi se oni međusobno ne vole, jedno bez drugoga svakako ne mogu funkcionirati. Posebice je u toj priči ovisniji Apple kojemu je Samsung potrebniji.

Najčitanije