Banner
1 20

Motorola predstavila koncept telefona koji se uvija oko zgloba korisnika

Ideja je da se ovaj pametni telefon, zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, može lako prilagoditi potrebama korisnika. Ovo je pravi iskorak prema hands-free iskustvu koje nas očekuje u budućnosti.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Ponekad, dok promatramo najnovije tehnološke inovacije, čini se kao da živimo u vremenu koje nam je poznato iz znanstveno-fantastičnih filmova poput “Matrixa”.

Snapdragon 8 Gen 3 predstavljen – Cortex-X4, AI te 240fps grafika

Svijet tehnologije i mobilnih uređaja neprestano se razvija, a nedavno predstavljeni koncept Motorola pametnog telefona donosi nam još jedan primjer nevjerojatnih tehnoloških mogućnosti.

1 20

Na događanju Global Tech World, koje je organizirao Lenovo, istaknuti trenutak bio je predstavljanje ovog revolucionarnog uređaja koji se može jednostavno omotati oko vašeg zapešća i pritom preuzeti funkciju pametnog sata.

Dimensity 9300 na tržište dolazi 06.11.2023.

Motorola, brend koji je dugo poznat po svojoj povijesti inovacija u svijetu mobilnih telefona, predstavila je ovaj konceptni uređaj s fleksibilnim pOLED zaslonom koji otvara nove horizonte u svijetu pametnih uređaja.

Ideja je da se ovaj pametni telefon, zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, može lako prilagoditi potrebama korisnika. Ovo je pravi iskorak prema hands-free iskustvu koje nas očekuje u budućnosti.

Xiaomi 14 ponovno ponosno pozira pred predstavljanje

Nažalost, Motorola nije otkrila sve detalje i specifikacije ovog uređaja, no nekoliko ključnih informacija nam je dostupno. Ekran uređaja ima dijagonalu od 6,9 inča, a prikazuje sliku visoke razlučivosti (FHD+).

2 26

Unatoč tome, primjetni su neki okviri oko ekrana, i na stražnjem dijelu uređaja primjećuje se upotreba tkanine. Kako bi ovaj uređaj ostao čvrsto pričvršćen na zapešće korisnika, Motorola je razmislila o praktičnim rješenjima, uključujući i metalnu manšetu koja će ga sigurno držati zahvaljujući magnetima.

Samsung One UI 6.0 u opticaj kreće sljedeći tjedan

Ono što ovaj uređaj čini zaista posebnim je način na koji se korisničko sučelje prilagođava ovisno o tome kako je zaslon savijen. Ovo je koncept koji otvara potpuno novu dimenziju interakcije s pametnim uređajem.

Motorola obećava da ćete, nosite li ovaj savitljivi uređaj na zapešću, doživjeti iskustvo koje je slično onome koje pruža Razr 40 Ultra, poznat i kao Razr+, koji također koristi koncept savitljivog zaslona. Razr+ dolazi s 3,6-inčnim pokrovnim zaslonom koji omogućuje pristup punim Android aplikacijama, a sada se ovakva inovacija širi i na ovaj konceptni uređaj.

OnePlus 12 imat će svjetlinu ekrana od 3000 nita

Kako bi dodatno obogatila korisničko iskustvo, Motorola je demonstrirala generativne značajke umjetne inteligencije koje su dizajnirane za iskorištavanje fleksibilnosti uređaja.

3 20

MotoAI, kako se naziva umjetna inteligencija koja pokreće ovaj uređaj, omogućuje korisnicima da personaliziraju svoje iskustvo. Na primjer, možete slikati svoju odjeću i ostale elemente, a MotoAI će koristiti ove informacije kako bi generirao pozadine i teme koje se mogu postaviti na uređaju. Ovo je primjer kako se tehnologija i umjetna inteligencija koriste za stvaranje jedinstvenih i prilagođenih iskustava za korisnike.

Samsung uzima četvrtog dobavljača za baterije Galaxy S24 serije

Unatoč tome što se radi o konceptnom uređaju, ova inovacija iz Motorole otvara vrata za razmišljanje o budućnosti mobilnih uređaja. Ideja da pametni telefon može biti tako prilagodljiv i fleksibilan, doslovno se omotavajući oko zapešća korisnika, zvuči futuristički, no ovakve ideje oblikuju put prema napretku u svijetu mobilne tehnologije.

Živimo u doba u kojem granice između različitih uređaja postaju sve nejasnije, a ova inovacija je još jedan korak prema stvaranju uređaja koji se mogu savršeno prilagoditi našim potrebama.

Google Chrome dobiva ažuriranje adresne trake za efikasnije korištenje

Sve u svemu, Motorola pametni telefon koji se može omotati oko ruke predstavlja svijetlu točku u svijetu tehnoloških inovacija. Iako se trenutno radi o konceptnom uređaju, ova ideja sigurno će potaknuti razmišljanje o tome kako bi budući pametni uređaji mogli izgledati.

4 16

Fleksibilni zasloni i generativna umjetna inteligencija čine ovaj uređaj obećavajućim, a ostaje nam da vidimo kako će se ova tehnologija razvijati i kamo će nas odvesti u budućnosti. Jedno je sigurno, tehnološki svijet nikada ne prestaje iznenađivati nas svojim inovacijama.

Najčitanije