Banner
tekst1naslovna 15

Samsung ima patent – sklopivog prijenosnika

Samsung ima patent sklopivog prijenosnika. Ako se ovo ostvari bit će to potpuno nova era i način korištenja prijenosnika.

Južno Korejski Samsung „prvak je” kada se radi o zaslonima. Zaslonima pametnih televizora, tableta, pametnih telefona. Samsung zaslone „radi” i za ostale proizvođače pametnih telefona a dovoljno govori činjenica da Apple iPhone modeli imaju zaslone s potpisom Samsunga.

tekst1sl1 16

Naravno toliko o tome koliko je Samsung „jak” kada se radi o tehnologiji i inovativnosti zaslona. Prvi na tržištu Samsung je predstavio sklopive pametne telefone, sada su tu aktualni modeli Galaxy Z serije: Galaxy Z Flip 3 i Galaxy Z Flip 3. Naravno Samsung ide korak dalje i ponovno donosi „cool” patent.

Instagram testira vertikalno prelaženje Storiesa

Riječ je o prijenosniku ne običnom nego sklopivom prijenosniku. Onakvim kako sada koristimo sklopive pametne telefone tako ćemo uskoro koristiti i sklopive prijenosnike.

tekst1sl2 11

Neki od vas će sada reći kako to ništa nije nova kako je Asus nedavno predstavio slično rješenje. Naime Asus je predstavio Zenbook 17 Fold odnosno tablet koji se preklapanjem (otvaranjem) pretvara u prijenosnik koji ima Windows 11 (pravi računalni Windows 11).

tekst1sl3 9

Naravno Samsung ne bi bio on da nema drugačiju zamisao navedenog sklopivom prijenosnika. Naime sredinom tipkovnice odnosno ispod nje nalazi se šarka koja služi za preklapanja.

tekst1sl4 6

Zasloni također ima šarku koja služi za preklapanje. Tim načinom moguće je sklopivi „upakirati” prijenosnik u mali kvadrat a na vrlo jednostavan način moguće ga je ponovno transformirati u punokrvni prijenosnik.

Stigao je Samsung One UI 4.0 na Galaxy Z Flip3 5G, evo dojmova

Da bi vam sve bilo jasnije donosimo vam čitav patent na fotografijama. Patent nikada ne obećava hoće li zaista neki proizvod krenuti u daljnji opticaj proizvodnju ali je svakako jamstvo kako neka tvrtka radi i razmišlja o tome.

tekst1sl5 4

Ipak poznajemo Samsung kao tvrtku koja može i želi eksperimentirati posebice kada se radi o zaslonima pa smo sigurni kako ćemo u narednim godinama imati prilike više pisati o navedenom prijeklopnom prijenosniku (višestruko prijeklopnom).

OnePlus 10 Pro predstavljen – globalno tržište malo će pričekati

Jedino pitanje za sada hoće li korisnici (konzumenti) pozitivno reagirati kada (ako jednom) jednom dospije takvo prijenosno računalo na tržište. S druge pak strane postavlja se pitanje hoće li cijena takvog hardvera biti pristupačna velikoj većini konzumenata odnosno hoće li se navedeni prijenosnik prodavati i imati potražnju.

tekst1sl6 4

Za sada znamo kako smo još daleko od ovakvog prijenosnika ali je dobro za vidjeti kako ide razvoj ostalih hardvera koji se temelje na aktualnim „običnim” modelima. Što vi mislite kako gledate na budućnost prijenosnika?

Samsung Galaxy S22 linija – poznati datum predstavljanja i cijena

Dali je budućnost prijeklopni (četvero dijelni) prijenosnik? Naravno moramo uzeti u obzir cijenu za koju slobodno možemo reći kako neće biti „pristupačna svima”.

tekst1sl7 2

Samsung ima vremena (godine koje su pred nama) da malo razmisli kako to sve upakirati u jedno takvo preklopno kućište i naravno koju cijenu postaviti za navedeni hardver a da ga svi kupuju i bude tražen na tržištu.

Najčitanije