huawei
naslovna1

Samsung One UI 6.0 predstavljen – Galaxy S23 modeli prvi na listi za nadogradnju

Dugo smo čekali a sada smo napokon i dočekali da Samsung predstavi svoje novo, možemo slobodno reći sada već i aktualno grafičko korisničko sučelje.

Naravno da je riječ o One UI 6.0 grafičkom korisničkom sučelju koje svoje temelje vuče sa Androida 14. Samsung Developer Conference 2023 započela je prije nekoliko trenutaka, a jedna od najočekivanijih najava bila je upravo vezana za One UI 6.0.

Android 14 krenuo u opticaj – prvi na redu jesu Pixel modeli

Ako ste pratili naš feed vijesti, vjerojatno ste svjesni da Samsung već neko vrijeme pokreće beta program One UI 6.0. No, na SDC23, tvrtka je službeno najavila nadolazeće ažuriranje OS-a, čime je zapravo dala pečat odobrenja za konačno izdanje koje bi se trebalo dogoditi prije kraja godine. Tehnički div je danas najavio ažuriranje One UI 6.0 pod sloganom “Omogućite svoj Galaxy, na vaš način.”

1 7

Neke od novih značajki koje je tvrtka spomenula na pozornici na SDC23 uključuju obnovljeni Quick Panel, novi ekskluzivni tip slova nazvan One UI Sans, koji poboljšava čitljivost, te nove AI alate za uređivanje fotografija.

iPhone 16 bi u proizvodnju mogao već u prosincu – nije li malo rano?

Osim toga, tvrtka je najavila novu značajku One UI 6.0 pod nazivom Samsung Studio, koja korisnicima omogućuje višeslojno uređivanje videa. Uz alat Studio, korisnici One UI 6.0 mogu koristiti više slojeva za dodavanje teksta, naljepnica i glazbe točno tamo gdje žele na vremenskoj traci videa.

tekst2naslovna 2

Iako Samsung nije detaljno govorio o svemu novom u One UI 6.0 na SDC23, vidjeli smo letimično mnoge druge nove značajke zahvaljujući beta programu za Galaxy S23 seriju.

Exynos 2400 može konkurirati Snapdragon 8 Gen 3

Neki od naglašenih elemenata One UI 6.0 uključuju novi dizajn emotikona, pregled slika i videa na ploči Dijeli, više opcija dijeljenja, poboljšanja multitaskinga putem skočnog prozora koji može ostati otvoren nakon što napustite zaslon Nedavno, sat na zaključanom zaslonu koji se može slobodno postaviti, pojednostavljene oznake ikona aplikacija za početni zaslon, novi widget za vrijeme s više informacija u aplikaciji za vrijeme, uključujući interaktivni prikaz karte, te poboljšane ilustracije za vrijeme.

tekst1naslovna 1

Tu su i široki raspon poboljšanja kamere, uključujući novi widget, više mogućnosti poravnanja za vodene žigove, brzi pristup postavkama razlučivosti, filtre i efekte jednostavne za primjenu, te još mnogo toga.

Iskoristite Samsung pogodnosti i opremite svoj dom za zimu

Nadalje, unapređeni su Kalendarski, Podsjetnici i Samsung Internet, dodane su brze radnje za aplikacije u rezultatima pretraživanja Findera, preporuke u aplikaciji Moje datoteke koje će vam pomoći da oslobodite prostor za pohranu, pametniji način rada u zrakoplovu, te Auto Blocker, dodatni sloj zaštite koji sprječava instaliranje nepoznatih aplikacija, provjerava zlonamjerni softver i blokira slanje zlonamjernih naredbi putem USB veze.

tekst1sl2 5

Među značajkama One UI 6.0 ističu se i prilagodljive Bixby tekstualne pozdravne poruke i mogućnost prebacivanja na Bixby tekstualni poziv u bilo kojem trenutku, čak i tijekom poziva.

Samsung predstavio Galaxy Tab S9 FE seriju, Galaxy Buds FE i Galaxy S23 FE donoseći izvanredne značajke još većem broju korisnika

Također, postoje i dodatne značajke pristupačnosti, uključujući nove opcije povećanja i prilagođene opcije debljine kursora. Osim navedenog, One UI 6.0 donosi i niz drugih poboljšanja i noviteta koji će unaprijediti korisničko iskustvo na Samsung uređajima.

tekst1sl6
Prikaz One UI 6.0 “Always On” sučelja

Samsung nije otkrio točan datum kada će One UI 6.0 postati dostupan, ali očekuje se da će Galaxy S23 serija biti među prvima koja će primiti ovo ažuriranje nakon završetka beta programa.

Usporedba kamera: iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra

Planirano je da ažuriranje bude dostupno korisnicima prije kraja godine, no precizan datum će biti objavljen u narednim tjednima. Samsung je također izvijestio da će deseci Galaxy telefona i tableta biti kvalificirani za ažuriranje na One UI 6.0 nakon što se pokrene.

To uključuje većinu sklopivih Galaxy telefona, brojne Galaxy A, M i F uređaje te Galaxy Tab S8 i novije linije tableta. Ipak, važno je napomenuti da ažuriranje One UI 6.0 neće biti istovremeno objavljeno za sve ove uređaje, već će se dostupnost postupno povećavati tijekom nekoliko tjedana ili čak mjeseci nakon početka lansiranja.

X uklanja mogućnost prijavlje pogrešnih informacija

Nastavit ćemo vas redovito obavještavati o svim novostima i datumima vezanim za One UI 6.0 kako budu postajali dostupni. Ostanite s nama i budite u tijeku s najnovijim informacijama o Samsungovom najnovijem ažuriranju korisničkog sučelja, One UI 6.0.

Najčitanije