huawei
tekst5sl3

Huawei najavljuje globalni povratak na tržište – očekivanja su velika

Čini se kako Huawei dosita želi vratiti "staru slavu" jer to sada dokazuju i tvrde koje ova Kineska tvrtka daje prema van - na tržište.

Huawei, jedan od najpoznatijih svjetskih tehnoloških divova, ambiciozno teži povratku svog nekadašnjeg sjaja, sjaja koji je zasjao u davna vremena, posebno tokom 2019. godine.

Huawei Watch GT 4 (41/46mm) pred predstavljanje (14.09.2023.) završili online

To je bilo razdoblje prije nego što su američke sankcije bacile sjenu na kompaniju, i ona je tada zauzimala visoku poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona.

Samsung Galaxy Ring na tržište zajedno sa Galaxy S24 modelima – evo što znamo

No, sada, u 2023. godini, Huawei se bori za svoje mjesto pod suncem i spreman je napraviti značajan korak prema povratku na globalnu scenu.

tekst1sl4

U posljednja dva tjedna, Huawei je povukao hrabre poteze lansirajući tri nova modela pametnih telefona pod nazivom Mate 60, a svi oni imaju podršku za 5G mreže.

Huawei prestigao Samsung po prodaji foldable telefona!

Ovi telefoni predstavljaju prvi korak u planiranju nove ofenzive na globalnom tržištu pametnih telefona. Iako još nisu poznati konkretni datumi za ovu ekspanziju, izvori iz Kine sugeriraju da se kompanija ozbiljno priprema za povratak na svjetsku scenu.

tekst5sl3

Huawei, kao kompanija, prošao je kroz niz izazova u posljednjih pet godina, posebno kao posljedica trgovinskog rata između Kine i Sjedinjenih Država. Ovo je rezultiralo zabranom pristupa većini američkih tehnologija, stvarajući velike prepreke za daljnji rast i razvoj kompanije.

Huawei i Ericsson sklopili partnerstvo pri razvoju 5G patenata

Međutim, najnoviji Mate 60 modeli dolaze s Kirin 9000S čipsetom izrađenim na 7nm tehnološkom procesu, a intrigantno je što tvrtka nije službeno komentirala porijeklo ovog čipseta.

tekst1sl1 10

Prema domaćim izvješćima, čipset je u potpunosti proizveden u Kini, što postavlja pitanja o tome kako su lokalne tvrtke stekle ekspertizu potrebnu za tako složene procese u tako kratkom vremenu.

Huawei dovodi nove Kirin čipove sa P70 serijom

Huawei se također priprema za povećanje godišnje proizvodnje, s planom da proizvede 38 milijuna uređaja, što je značajan rast u odnosu na početnu prognozu od 30 milijuna uređaja u siječnju.

Huawei logo PR

Od ovog broja, već je isporučeno 20 milijuna jedinica, a Mate 60 Pro će činiti dodatnih 6 milijuna, što predstavlja trećinu preostalih narudžbi. Postojala su neka izvješća koja su sugerirala da bi serija mogla ostati ograničena na kinesko tržište, no Huawei još uvijek nije dao službenu izjavu u vezi s tim, čime ostavlja otvorena vrata za moguće globalno izdanje.

EISA: najbolji premium smartwatch je Huawei Watch Ultimate

Pogled unatrag otkriva značajne promjene na kineskom tržištu pametnih telefona. Huawei je nekad dominirao s udjelom od 42%, ali taj udio sada iznosi manje od 10%.

tekst1sl1 5

Globalni tržišni udio također je značajno opao, dosegnuvši samo 3%, što je šest puta manje u usporedbi s vremenom prije sankcija 2019. godine.

Najbrži mobitel današnjice je…? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

S obzirom na izazove s kojima se suočava, Huawei mora donijeti pametne strategije kako bi se vratio na globalnu scenu pametnih telefona. Lansiranje Mate 60 serije s podrškom za 5G i Kirin 9000S čipsetom može biti ključan korak u tom smjeru. Također, proizvodnja čipseta u Kini može biti korak prema osiguravanju pouzdanosti i neovisnosti o američkim tehnološkim ograničenjima.

Dr. Nichole Fernandez Huawei XMAG

Međutim, konkurencija na tržištu pametnih telefona je oštra, s brojnim drugim proizvođačima koji se natječu za iste korisnike. Huawei će morati uložiti značajne napore u marketing, inovacije i stvaranje privlačnih funkcija kako bi privukao potrošače.

Opa, Kirin se vratio – pogoni novi Mate 60 Pro!

Također će morati raditi na izgradnji povjerenja potrošača, jer su nedavni događaji ostavili neke sumnje u vezi s privatnošću podacima i sigurnošću uređaja.

tekst4sl1 2

Sve u svemu, Huawei je na putu prema povratku svom nekadašnjem sjaju, ali put će biti dug i izazovan. Ipak, njegova ambicija i resursi sugeriraju da će se boriti i dati sve od sebe kako bi ponovno zauzeo vodeću poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona.

Huawei Watch Ultimate: ULTIMATIVNI PAMETNI SAT ZA RONIOCE

Vrijeme će pokazati koliko će uspješan biti u ostvarivanju ovih ambicija, a svijet tehnologije sa zanimanjem prati svaki korak ove velike kompanije.

Najčitanije