Banner
tekst1naslovna

Samsung One UI 5.0 beta – dostupna u više zemalja

Samsung One UI 5.0 (beta) dostupna je od sada i u Americi te Južnoj Koreji ali se i mi dalje nadamo globalnoj dostupnosti.

Kako smo i pisali prije nekoliko dana, Samsung je napokon učinio dostupnom One UI 5.0 betu. Kako je riječ tek o beti odnosno ne radi se o finalnom proizvodu, moramo kazati kako je ista podložna nepravilnom radu odnosno mogućim problemima prilikom izvođenja nekih zadataka.

Samsung Galaxy S23 Ultra – sve više detalja poznato

Rekli smo kako je One UI 5.0 beta prvo „puštena” u Njemačkoj, da bi danas ta ista beta napokon stigla odnosno bila dostupna i u još nekoliko . Prve zemlje na popisu (osim Njemačke) jesu Amerika i Južna Koreja.

tekst1sl1 2

A kako je to i prije bio slučaj i sada je One UI 5.0 beta isključivo je dostupna za Galaxy S22 modele pametnih telefona. Glavna novina stavila se na prilagođavanje značajki odnosno dodatnu razinu sigurnosti.

HBO Max i Discovery+ biti će jedna streaming platforma

S One UI 5.0 beta moguće je birati do čak 16 različitih tema boja koje će se „kreirati” na temelju vaše pozadine (fotografije). Osim ove, One UI 5.0 beta donosi i uštedu prostora na početnom zaslonu.

tekst1sl2 4

A sve to u pogledu slaganjem widgeta jedan na drugi što donosi značajnu uštedu prostora no što je to bio slučaj s Androidom 12. Pošto se zna kako se One UI 5.0 temelji na Androidu 13, čitav koncept Material Design sučelja i izgleda kod Androida 13 još je više naglašen pa tim elementima (stopama) ide i One UI 5.0.

Elon Musk ipak želi kupiti Twitter – pod jednim uvjetom

Ono što je nama zanimljivo a dolazi s One UI 5.0 beta je mogućnost postavljanja točno određenog jezika na svaku pojedinu aplikaciju, što će svakako znati cijeniti oni koji koriste više jezika.

tekst1sl3 3

Ili se jednostavno jedan pametni telefon koristi za više jezika (više korisnika koji dolaze iz različitih jezičnih govornih područja). Sam Samsung mnogo više značajki obećava uskoro, kada će One UI 5.0 a time i Android 13 doživjeti i službeno predstavljanje i dolazak na Samsung pametne telefone i tablete, naravno ali prije svega Android 13 treba biti službeno predstavljen.

Google Street View ponovno u Hrvatskoj

Moramo reći kako su i „postavke” a tako i „sigurnosti” doživjeli nove elemente odnosno nove načine kako korištenje Samsung pametnog telefona, jednostavno podići na novu razinu.

Samsung Galaxy A53 5G recenzija

Ipak ovo sve treba uzeti s dozom opreza jer ništa još nije službeno predstavljeno a upravo zbog toga sve je pod oznakom „beta” testiranja. Ne sumnjamo da će to Samsung odraditi na način (kvalitetan i pouzdan) onako kako samo on zna.

tekst1sl4

Dok s druge strane moramo reći kako se nadamo da će One UI 5.0 beta uskoro doći i u više zemalja jer do samog dolaska (predstavljanja) Androida 13 i One UI 5.0 grafičkog korisničkog sučelja preostalo je još „dosta vremena”.

Najčitanije