Banner
tekst2naslovna 4

Samsung (privremeno) uklanja „Z” kampanju

Samsung s obzirom na rat Rusije i Ukrajine uklanja slovo "Z" iz naziva sklopivih pametnih telefona, Fold / Flip 3 modela.

Južno Korejski „Samsung” ponukan ratnim zbivanjima u Ukrajini odlučio je ukloniti još jedan detalj u svojoj prodajnoj kampanji a koja dosta asocira na ratne strahote.

Motorola ima u planu predstaviti još četiri „Edge” modela do kraja godine

Riječ je o slovu „Z” odnosno oznaci koju Rusi nose pri polasku u Ukrajinu i osvajanju njihova teritorija. Moramo priznati kako i sami na ovo nismo ni slutili odnosno primijetili sve dok nismo započeli pisanje ovog članka.

tekst2sl1 10

Ako odete na Samsungove stranice i odaberete preklopne pametne telefone točnije Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 3 primijetiti ćete malo drugačiji naziv. Riječ je o uklanjanju slova „Z” odnosno na stranicama više nema imena Galaxy Z Flip 3 i Galaxy Z Fold 3, već se isti sada oslovljavaju kao Galaxy Flip 3 i Galaxy Fold 3.

Za sada nam nije poznato koliko će ovo uklanjanja potrajati ali znamo kako je ono napravljeno u potpunosti samo inicijativno od strane Samsunga i tako pokazuju način suosjećanja sa žrtvama rata.

Samsung Galaxy S23 – šuškanja i značajne promjene hardvera i dizajna

Promjene su se počele primjenjivati postepeno a nove promijene dostupne su u zemljama poput: Estonije, Latvije, Litve, Ukrajini dok u ostatku zemalja odnosno Samsungovim regionalnim stranicama i dalje možemo vidjeti naziv tj, prisutnost slova „Z” u nazivu aktualnih sklopivih modela treće generacije.

tekst2naslovna 4

Zanimljivo je za reći kako je na Ruskoj verziji Samsungove stranice i dalje u nazivu prisutan Z odnosno i dalje se Galaxy Z Flip 3 i Galaxy Z Fold 3 reklamiraju sa „starim nazivom u imenu”.

Samsung Galaxy Z Fold / Z Flip 4 – nove glasine na dlanu

Recimo i to kako slovo „Z” nije od početka pri promociji sklopivih pametnih telefona, posebice pri prvim generacijama gdje u nazivu imamo samo Samsung Galaxy Flip (Fold) a slovo „Z” pojavio se kao pridjev tek prilikom predstavljanja druge generacije sklopivih pametnih telefona iz Samsunga.

Stigao je Samsung One UI 4.0 na Galaxy Z Flip3 5G, evo dojmova

Za sada Samsung nije naveo hoće li prestati prodavati svoje proizvode u Rusiji kao što su to napravili mnogi brendovi i usluga ali navedeno uklanjanje slova „Z” čini se kao logičan početak (potez) iste.

Galaxy Z Fold3 5G 4

Kako smo već bili rekli za sada nam nije poznato dali je riječ o trenutnoj odluci ili je riječ o odluci koja će ostati stalna odnosno kako više neće biti povratka slova „Z” u nazivu kako aktualnih sklopivih modela tako i nadolazećih modela.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G trajanje baterije u praksi

Dok ovo pišemo prisjetimo se kako je Samsung započeo razvoj na narednoj generaciji Galaxy Flip 4 i Galaxy Fold 4 modela pametnih telefona a također se radi i na Galaxy Fold S modelu pametnog telefona. Koji bi (glasine govore) trebao biti prvi preklopni pametni telefon s dvije šarke odnosno s mogućnošću dvostrukog preklapanja.

Najčitanije