huawei
3 6

MediaTek Dimensity 9300 – predstavljen

MediaTek je predstavila svoj vodeći (flagship) čipset koji za glavnu zadaću ima konkurirati Snapdragon 8 Gen 3.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Najnoviji vodeći čipset iz MediaTek-a, Dimensity 9300, donosi revolucionarne karakteristike i namijenjen je da se nosi s konkurencijom, posebice Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen 3, koji će pogoniti nadolazeću skupinu vodećih pametnih telefona kineskih brendova.

Huawei P70 donosi vlastiti senzor kamere

Dimensity 9300 izgrađen je na TSMC-ovoj trećoj generaciji 4nm+ procesnog čvora, a ističe se po svojem izvanrednom jezgrenom CPU dizajnu.

1 8

Ovaj čipset opremljen je s četiri Cortex-X4 jezgre s impresivnim taktom od 3,25 GHz, što pruža izvanredne performanse u trenucima kada je brzina od suštinskog značaja.

Dimensity 9300 na tržište dolazi 06.11.2023.

Osim toga, četiri Cortex-A720 jezgre na 2,0 GHz donose iznimnu energetsku učinkovitost za manje zahtjevne zadatke. Svi ovi jezgri temelje se na najnovijoj Armv9 arhitekturi. MediaTek tvrdi da Dimensity 9300 nudi značajnih 40% poboljšanja u vršnim performansama u usporedbi s prethodnim Dimensity 9200, a sve to uz impresivno smanjenje potrošnje energije od 33%.

2 6

Jednako važno je i grafičko procesiranje, a tu se Dimensity 9300 ističe svojim 12-jezgrenim Immortalis-G720 MC13 GPU-om. Ovaj GPU ima podršku za praćenje zraka temeljeno na hardveru, pružajući 46% poboljšanja u odnosu na svoj prethodnik, a istovremeno troši 40% manje energije.

iPhone SE 4 (2024.) – fokus na kamerama i snazi čipa

To znači da korisnici mogu uživati u izvanrednoj grafici i performansama na svojim pametnim telefonima bez brige o brzini iscrpljivanja baterije.

3 6

Što se tiče memorije i pohrane, Dimensity 9300 podržava najnoviji LPDDR5T RAM, s brzinom od impozantnih 9,600 Mbps. Uz to, tu je i podrška za UFS 4.0 pohranu s funkcionalnošću višekružnog reda čekanja (MCQ). Sve ovo zajedno rezultira brzim i fluidnim performansama pametnih telefona koji koriste ovaj čipset.

Xiaomi električni automobil prvi puta na fotkama

Umjetna inteligencija igra ključnu ulogu u suvremenim pametnim telefonima, a Dimensity 9300 se može pohvaliti s impresivnim APU 790 koji upravlja AI zadacima.

4

Ovaj APU podržava Generative AI s mogućnošću brze generacije slika za manje od 1 sekunde i podrškom za LLM s čak 33 milijarde parametara. Ovo znači da će pametni telefoni s Dimensity 9300 čipsetom biti u mogućnosti pružiti korisnicima napredne AI funkcije i brže obraditi složene zadatke.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Novosti o Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy čipsetu

Kada je riječ o prikazu, Dimensity 9300 donosi podršku za zaslone s WQHD razlučivošću i impresivnom stopom osvježavanja od 180 Hz. Osim toga, ovaj čipset podržava dvostruke aktivne zaslone, što će biti posebno korisno za uređaje s preklopnim zaslonima. S ovim značajkama, korisnici će doživjeti vrhunski vizualni doživljaj na svojim pametnim telefonima.

nn1 2

S obzirom na sve ove impresivne tehničke karakteristike, Dimensity 9300 će biti od iznimne važnosti za buduće vodeće pametne telefone. Očekuje se da će serija vivo X100, koja će se sutra lansirati u Kini, biti prvi uređaji koji će koristiti ovu novu platformu.

Vivo Watch 3 prikazuje svoj izgled i prije predstavljanja

Također, očekujemo da će i drugi proizvođači Androida uskoro najaviti svoje pametne telefone temeljene na Dimensity 9300 čipsetu, potvrđujući tako njegovu značajnu ulogu u tržištu pametnih telefona.

tekst3naslovna 1

MediaTek je s Dimensity 9300 čipsetom napravio značajan korak prema budućnosti pametnih telefona. Njegove izvanredne tehničke karakteristike, uključujući impresivne CPU i GPU performanse, brzu memoriju, podršku za AI zadatke te napredne zaslone, čine ga idealnim izborom za proizvođače pametnih telefona koji žele pružiti vrhunski doživljaj korisnicima. Očekuje se da će Dimensity 9300 čipset postaviti nove standarde u industriji pametnih telefona i donijeti izvanredne inovacije u svakodnevni život korisnika.

Najčitanije