huawei
tekst2sl2 5

Samsung je predstavio 12,4” OLED panel koji se može zarolati

Ovoga puta ponovno je prikazao da zna napraviti „čudo” kada se govori o zaslonu koji se vrlo jednostavno može zarolati. Ovoga puta to je OLED panel s veličinom od (nevjerojatnih) 12,4”.

Da, ponovno Samsung ide „korak naprijed” kada su u pitanju inovacije zaslona. Ovoga puta ponovno je prikazao da zna napraviti „čudo” kada se govori o zaslonu koji se vrlo jednostavno može zarolati.

HBO Max od sada je samo „Max”

Ovoga puta to je OLED panel s veličinom od (nevjerojatnih) 12,4”. Sada će mnogi od vas reći kako ovo nije prvi puta da Samsung prikazuje znanje i vještine kada je u pitanju „rolanje” zaslona i bit ćete svakako u pravu.

tekst2sl1 6

Ali je prvi puta da se to radi s OLED panelom veličine 12,4”. Ne možemo ostati ravnodušni a da sami sebe ne zapitamo da li će ovakav zaslon biti na onom konceptu četverostrukog telefona?

Blind test: tko ima najbolju low light kameru? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

No idemo mi ipak nešto više reći o samim specifikacijama OLED zaslona. Osim njegove veličine od 12,4” donosi i mogućnost „rastezanja” odnosno otvaranja od 49mm pa sve do 254,4mm.

tekst2sl3 3

Što je impresivna skalabilnost od 5x u usporedbi s aktualnim sklopivim telefonima (Galaxy Z Flip 4 te Galaxy Z Fold 4) koji donose „rastezanje” do 3x u odnosu na svoju originalnu veličinu.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra – specifikacije i renderi

Samsung se pohvalio kako je to uspješno postigao zahvaljujući korištenjem osi u obliku slova „O” koja jednostavno oponaša svitak – ili list papira.

tekst2sl5 2

Tvrtka to naziva Rollable Flex i upravo se on može u potpunosti smotati. Također je predstavljen i Flex In & Flex Out Panel. Koji ima mogućnost savijanja u oba smjera.

Samsung razvija vlastiti AI – nešto nalik ChatGPT no mnogo sigurniji

Što za razliku od trenutno korištene tehnologije koja pruža mogućnost savijanja OLED-ima samo u jednom smjeru. I kao treća novina predstavljen je OLED panel s čitačem otiska prsta koji ujedno unutar sebe ima i senzor otkucaja srca.

tekst2sl4 3

Posebnost ovog panela je u tome što donosi otključavanje zaslona pritiskom bilo gdje unutar površine panela. Znači nije određeno mjesto gdje se čitač otiska prsta aktivira kao u aktualnim modelima pametnih telefona.

Sony Xperia 5 V – ne baš toliko uspješan upgrade

No osim čitača otiska prsta kao i senzor otkucaja srca tu je i mogućnost očitavanje krvnog tlaka te praćenje razine stresa uz mogućnost praćenja kontrakcije i opuštanja krvnih žila.

tekst2sl6 2

Ono što smo naveli i na početku ovog članka dali ovo znači hoće li ovakav OLED biti već unutar četverostrukog pametnog telefona, pošto je za Samsung Galaxy Z Flip 5 odnosno Samsung Galaxy Z Fold 5 već kasno.

Samsung 26.07.2023. organizira Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip / Fold 5 te Galaxy Watch 6

Ili pak to vidimo u idućim godinama kao naprimjer dolaskom Galaxy Z Flip 6 te Galaxy Z Fold 6 linije sklopivih pametnih telefona. Ovako ili onako Samsung se svakako sprema za novu eru kada su u pitanju sklopivi telefoni.

tekst2sl7 1

Jer oni više nisu dovoljno sklopivi, već moraju biti s mogućnošću rolanja.

Najčitanije