Banner
tekst1naslovna 7

Samsung izdaje Android 13 – 17.10.2022 i prikazuje koncept novog sustava kamera

Samsung ima datum kada će Android 13 (One UI 5.0) krenuti u opticaj - 17.10.2022. Ali osim toga radi na još jednom zanimljivom konceptu kamera za pametne telefone.

U ovome članku pokušat ćemo se fokusirati (donijeti pred vas) dva članka spojena u jedan. Prvi je naravno onaj koji govori kada će Samsung (napokon) donijeti Android 13 te One UI 5.0 grafičko korisničko sučelje.

Zna se datum dolaska Androida 13 (One UI 5.0)

Toliko smo puta već pisali o One UI 5.0 o početcima beta testiranja na Galaxy S22 te Galaxy S21 liniji. Ali svemu tome usprkos „nije to to” jer Samsung još nije odlučio pustiti Android 13 u opticaj za svoje modele – a upravo to korisnici i štovatelji Samsunga i očekuju, zar ne?

tekst1naslovna 5

Odgovor dolazi u popriličnom „čudnom” obliku jer je Samsung najavio i rekao kako će Android 13 (One UI 5.0) na flagship modele stići do kraja 2022. godine, odnosno prije 01.01.2023. godine.

Samsung „ide korak unazad” kada je u pitanju punjenje Galaxy S23 Ultre

Nekako moramo to reći znali smo i sami jer su upravo to potvrđivale i glasine. Ipak Internet ne bi bio sebi svojstven kada na njemu ne bi došlo do „curenja informacija” koje govore kako početak nadogradnje Androida 13 (One UI 5.0) kreće 17. odnosno 19.10.2022.

Samsung Galaxy S23 Plus – iste dimenzije bolje značajke

Hajdemo vjerovati toj glasini i reći kako će prvi modeli koji će dobiti stabilni Android 13 (One UI 5.0) biti Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip4 te Galaxy S22 serija pametnih telefona (jer su ovi modeli aktualni predstavnici flagship serije za 2022. godinu).

Što se pričalo to se i potvrdilo o dobivanju Androida 13

Nakon tih nadogradnji Galaxy S21 a zatim i Galaxy S20 linija može očekivati dolazak Androida 13 (One UI 5.0). Naravno teško je za očekivati kako će svi ovi spomenuti modeli dobiti Android 13 do kraja ove godine.

tekst1sl3 1

Više možemo očekivati kako će modeli poput Galaxy S20 serije okusiti Android 13 (One UI 5.0) s prvim danima 2023. godine. Ono što moramo reći je to kako se Samsung do kraja ove godine odlučio nadograditi i jedan ne-flagship model na Android 13.

iPhone 14 Pro Max nakon tjedan dana

Riječ je o Samsung Galaxy A53 5G (Naša Recenzija) a zašto je došlo do te odluke, očito je Samsung uvidio potencijal i potražnju Galaxy A53 5G modela kod samih korisnika.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro recenzija

Ostali „popis” svih modela koji će dobiti Android 13 (One UI 5.0) možete potražiti na LINKU. Stoga ako imate neki od modela koji se nalazi na popisu imate razlog za sreću a ako nije (onda šteta) jer je sigurno vrijeme da kupiti neki noviji (aktualniji) Samsung Galaxy pametni telefon.

Samsung radi na patentnu dvostruke selfie kamere

Osim izdavanja Androida 13 i čitave priče oko toga, Samsung nikada ne staje i nema „odmora”. Ove riječi potvrđuje i novo patentno pravo koje je Samsung podnio još 2021. godine a tek je sada „došao u javnost”.

tekst1sl1 6

Riječ je o novom sustavu prepoznavanja lica na pametni telefonima (a očito i tabletima). Riječ je o sustavu čiji se elementi i sada koriste – odnosno prepoznavanje lica (korisnika) putem prednje selfie kamere.

Samsung posjeduje patent „sklopivog i pokretnog zaslona”

Samo što ovoga puta imamo jednu selfie (prednju) kameru, dok patentno pravo govori i dvije kamere s prednje strane pametnog telefona. Uzimanje slika korisnika (snimanje) po prvi puta bit će izvedivo i korišteno putem gornje ali i donje selfie kamere.

Samsung se pohvalio što može sa zaslonima kada je u pitanju „savitljivost”

Što znači kako će budući Galaxy S pametni telefoni (zasigurno Galaxy S24) imati dvije selfie kamere. Kako navode iz Samsunga jednostavno „dva kuta gledanja” daju precizniju 3D sliku korisnika.

tekst1sl2 5

A spominje se kako bi Samsung ovu tehnologiju po prvi puta moga iskoristiti kod Galaxy Z Flip modela, čime bi Galaxy S linija „ispala iz te utrke za prestiž”.

Samsung polaže patent na telefon sa dva zaslona

Patentno pravo donosi nam i nekoliko fotografija ali više od toga za sada nije poznato. Ipak treba uzeti u obzir kako je ipak još uvijek riječ o konceptu a od samog koncepta do finalnog proizvoda može proteći nekoliko godina a možda sve ostane isključivo na konceptu, tko to zna.

tekst1sl3 2

S druge pak strane zanimljivo je za vidjeti kako Samsung nikada ne miruje odnosno uvijek radi na zanimljivim razvojima koncepata za koje vjerujemo kako ćemo neke od njih vidjeti neke u budućnosti. Uostalom o nekim smo i pisali na našim stranicama.

Najčitanije