Banner
Galaxy S20 Obitelj

Samsung ima probleme sa prošlogodišnjim flagship modelom – Galaxy S20 linijom

Softversku stranu Samsung je podignuo na zavidnu razinu - ali sada imaju problem s hardverom. Kvarovi? Baterija? Ne, tu nema problema. Podignuta je tužba zbog naoko banalnog razloga - pucanja stakla stražnje kamere. Evo detalja

Među svakodnevnim pratiteljima i čitaocima našeg portala sigurni smo kako ima i onih koji su ponosni vlasnici prošlogodišnjeg flagship modela iz Samsunga. Riječ je naravno o Galaxy S20 obitelji pametnih telefona (Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra). Kao i autor ovog članka koji u svoje privatno vrijeme koristi Galaxy S20+ model ali danas vam donosimo ne baš dobre vijesti, posebice ako ste vlasnik kao što smo naveli jednog od Galaxy S20 modela.

Samsung Galaxy S21 Ultra recenzija

Nakon što su odlukom o trogodišnjem ažuriranju za svoje flagship (pa i modele iz Galaxy A linije ) obradovali mnoge korisnike i poklonike te time išli putem dobro nam poznatog Apple-a te poznatog eko-sustava iOS mobilne platforme sada pak Samsung bilježi nove probleme. Oni se vezuju uz prošlogodišnji Galaxy S20.

S20 Ultra 30

Odnosno čitavu liniju gdje vlasnici sve više prijavljuju pucanje stakla stražnje kamere a Samsung uporno ne želi to prihvatiti pod garanciju već navodi korisnike da kvar otklone o vlastitom trošku. Korisnici su se ujedinili te tužbu podignuli 27. travnja gdje navode kako Samsung krši nekoliko zakona o zaštiti potrošača pa čak i za prijevaru.

Galaxy S20 Ultra

Odvjetnici tehnološkog diva Samsung pak navode kako Samsung u ispitivanju čitave situacije nije naišao na nikakve probleme vezane uz pucanje kamere odnosno zaštitnog stakla te time misli da korisnici namjerno rade kvarove kako bi mogli izvući nove modele odnosno nekorištene i očuvanije, što je svakako za nepovjerovati.

Tužba navodi kako Samsung jedino prizna kvar ako kupac prilikom kupovine plati dodatnih 100$ osiguranja kod Samsunga u protivnom oni ne priznaju kvar odnosno ne žele ga navesti pod garanciju. Te kako korisnici moraju platiti 400$ kako bi uređaje poslali Samsungu da istraži u čemu bi mogao biti problem.

S20 Ultra naslovna

Vivo X60t Pro dolazi sa 33W punjenjem i zavidnim značajkama

Ova tužba pokazuje koliki monopol ima Samsung, odnosno svi veliki „igrači” proizvođači pametnih telefona. Samo za primjer navedimo kako je Samsung prošle godine imao dobit u iznosu od 200 milijardi dolara a samo u prvom kvartalu 2020, godine držao je 20% ukupnog globalnog tržišta pametnih telefona.

Uskoro stiže Samsung Galaxy F52 5G, ali ne i kod nas. Šteta…

S druge pak strane ne želi kupcima izaći u susret te priznati grešku s pucanjem stakla na kameri. Naravno osim Galaxy S20 obitelji sve više navode govori kako je ovim problemom zahvaćen i Galaxy S20FE pa ako ste vlasnik neka od ta četiri modela pametna telefona obratite veću pozornost na staklo kamere…

Najčitanije