Banner
tekst2naslovna 5

Samsung Galaxy Z Flip 4 na fotografijama (ponovno) donosi neke razlike

Iako ne donosi neke velike promijene ipak ima razlike koje će Galaxy Z Flip 4 učiniti boljim preklopnjakom.

Ponovno pišemo o Samsungu. I opet o nadolazećem preklopnom pametnom telefonu, Galaxy Z Flip 4. Odmah na početku moramo priznati i reći kako smo i mi ostali poprilično zbunjeni kada smo vidjeli da se sada ponovno Flip 4 pridružuje slovo „Z” u nazivu ali o tome ćemo neki drugi put.

Samsung (privremeno) uklanja „Z” kampanju

Dakle Samsung Galaxy Z Flip 4 opet je na fotografijama, ovoga puta te fotografije izgledaju poprilično realno i jasno donose vidljive neke promijene koje će čini bitnu razliku u odnosu na još uvijek aktualnu Galaxy Z Flip 3 seriju.

tekst2sl5 1

Da krenemo nekim redom, ove fotografije koje donosimo u nastavku prikazuju neke manje promijene ali izuzetno od velikog značaja za korištenje sklopivih pametnih telefona u budućnosti.

Samsung Galaxy Z Flip 4 prikazan na renderima

Na fotografiji se vidi siva izvedenica Samsung Galaxy Z Flip 4 pametnog telefona. Kada bi se dotaknuli nekih značajki onda bi odmah rekli kako je unutarnji ekran ostao isti kao što je to slučaj kod Galaxy Z Flip 3 modela, dakle riječ je o 6,7” veličini zaslona, Dynamic AMOLED.

tekst2sl1 2

Nadalje kažimo kako je onaj „usjek” koji služi da se pametni telefon može preklopiti sama mnogo manji i nema više toliki „utor” ali i dalje je tu prisutan.

tekst2sl2 3

Sama dizajnerska strana ista je kao i kod Samsung Galaxy Z Flip 3 modela što se i prije mislilo i kako smo pisali kada smo govorili o dostupnim renderima.

Internet Explorer odlazi u povijest sa 15.06.2022.

Ono što se i prije pričalo sada se u jednu ruku i potvrdilo, Samsung Galaxy Z Flip 4 donosi manju šarku, što pak za rezultat ima manje „prostora” između dvije strane kada je telefon sklopljen.

tekst2sl3 1

Smanjenja šarka baš nas veseli jer to znači kako će telefon biti nešto lakši i kako će ta šarka biti manje upečatljiva no što je to slučaj kod još uvijek aktualnog Samsung Galaxy Z Flip 3 modela.

HTC Viverse dolazi 28.06.2022.

Moramo reći i to kako će po pitanju materijala Samsung Galaxy Z Flip 4 dolaziti s istim onim materijalima izrade kao i Galaxy Z Flip 3.

Samsung One UI 5.0 (Android 13) – kada dolazi i što donosi? [Lista uređaja]

Odnosno riječ je o Armom Alumin materijal kao i glatki mat završni sloj. Naravno u više boja bit će dostupan Samsung Galaxy Z Flip 4 Prema glasinama „manji zaslon” koji se nalazi s prednje strane i služi za donošenje nekih osnovnih informacija, rađenje selfie portreta sada je nešto veći.

tekst2sl4 1

Sa veličine od 1,9” zaslon je porastao na 2,1”, Super AMOLED kvalitete prikaza zaslona. Ako ste se nadali kako je senzor otiska prsta sada smješten u samom zaslonu, nažalost morat ćemo vas razočarati.

Xiaomi Navee N65 500W električni romobil za 539 eura

I dalje se njegovo mjesto nalazi na desnoj strani (desni brid) unutar tipke za uključivanje, isključivanje pametnog telefona. Po pitanju kamera Samsung Galaxy Z Flip 4 neće donositi nikakve razlike niti novitete.

tekst3sl1 4

Također će jasno biti riječ o dvije okomito posložene 12MP kamere a ona bi značilo kako će selfie kamera dolaziti s rezolucijom od 10MP. Usprkos manjoj šarki telefon će biti nešto deblji.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 – imati će neobičnu CPU konfiguraciju

A razlog leži u tome da Galaxy Z Flip 4 donosi nešto veći kapacitet baterije no što je to slučaj kod Galaxy Z Flip 3 modela. Tako se priča kako će Samsung Galaxy Z Flip 4 donijeti kapacitet baterije pri veličini od 3,700mAh u odnosu na 3,300mAh što se nalazi kod Galaxy Z Flip 3 sklopivog pametnog telefona.

Samsung Galaxy Flip 4 i Galaxy Fold 4 – datum predstavljanja i detalji

Kada već spominjemo bateriju kažimo kako će Galaxy Z Flip 4 imati mogućnost brzog punjenja od 25W. Same specifikacije Samsung Galaxy Z Flip 4 pametnog telefona govore o tome kako će telefon biti pokretan Snapdragon 8 Gen 1 chipsetom te će udvostručiti maksimalni kapacitet pohrane na 512GB.

tekst2sl6 1

Za kraj kažimo kako će sa softverske strane Samsung Galaxy Z Flip 4 dolaziti pokretan Androidom 12 i One UI 4.1 korisničkim sučeljem. Kada bude Android 13 dostupan i One UI 5.0 Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4 bit će prvi u redu za dobivanje nadogradnje.

tekst2sl6
GalaxyZFlip4#

Podsjetimo kako će Samsung na Galaxy Unpacked događaju 10.08.2022. predstaviti dva nadolazeća sklopiva pametna telefone i Samsung Galaxy Watch 5 i Samsung Galaxy Watch 5 Pro pametne satove.

Najčitanije