Banner
6 10

Xiaomi SUV, konkurent Tesli Modelu Y, stiže 2025.

Xiaomi SU7 na tržištu je a tvrtka već razmišlja o novom modelu 2025. godine. Biti će riječ o SUV modelu koji će za cilj imati pomrsiti račune Teslinom Modelu Y.

Tehnološki div Xiaomi, poznat po svojim pametnim telefonima, sada proširuje svoje poslovanje na tržište električnih vozila s novim SUV modelom koji će konkurirati Tesla Modelu Y.

Ovaj potez predstavlja dio Xiaomi-jeve strategije diverzifikacije i ulaska na tržište ekološki prihvatljivih vozila.

6 10

Tesla Model 3 Performance – 510 konja, 3.1s do stotke!

Xiaomi temeljito uspoređuje svoj nadolazeći SUV s Teslinim Modelom Y, što ukazuje na ozbiljne namjere tvrtke na tržištu električnih vozila. Plan je započet 2021. godine kada je CEO Lei Jun izjavio ambicije tvrtke u sektoru električnih vozila.

Nakon što je proizvodnja sedan modela SU7 već pokrenuta, fokus se sada prebacuje na SUV, s planiranim lansiranjem krajem 2025. ili početkom 2026. godine.

Xiaomi SU7 ostao u kvaru nakon 39 kilometara

Detalji o SUV-u su još uvijek oskudni, ali se očekuje da će vozilo ciljati na glavno tržište i biti cjenovno pristupačnije od sedan modela SU7. SUV bi trebao koštati oko 150.000 RMB (oko 19.200 €), čime Xiaomi cilja na širu publiku i pokušava remetiti kinesko tržište električnih vozila.

Nakon Xiaomi SU7, krajem godine dolazi i SUV model

S proizvodnim kapacitetom od 300.000 vozila godišnje u svojoj pekinškoj tvornici, Xiaomi se pozicionira kao značajan igrač na rastućem tržištu električnih vozila, izazivajući etablirane konkurente kao što je Tesla.

Najčitanije