Banner
tekst1naslovna 6

Samsung Galaxy Watch 5 moći će mjeriti tjelesnu temperaturu

Samsung već radi na nasljedniku Galaxy Watch 4 modela. Galaxy Watch 5 moći će mjeriti temperaturu osobe koja pametni sat nosi. A nesumnjivo da će ovaj primjer slijediti i ostali proizvođači pametnih satova.

Iako je prošlo otprilike nekih godinu dana od kako je Samsung predstavio aktualni Galaxy Watch 4 pametni sat, tvrtka je započela s razvojem njegove nasljednika. Riječ je naravno o Samsung Galaxy Watch 5 pametnom satu.

Samsung Galaxy F23 – 120Hz zaslon uz brzo punjenje za „šaku eura”

Premda za sada još uvijek nema nekih ozbiljnijih navoda i glasina očekuje se kako će Galaxy Watch 5 slijediti smjernice i put Watch 4 pametnih satova. Tu u prvom redu mislimo na sve senzore, značajke koje korisnici koriste na dnevnoj razini ali i one značajke koje i nisu toliko zastupljene pri svakodnevnom korištenju.

tekst1sl1 3

Upravo će tu Samsung s Galaxy Watch 5 modelom implementirati jedan novi senzor. Ovdje ponajprije mislilo na termometar koji će u prvom redu služiti za mjerenje tjelesne temperature korisnika – to mu je i jedina zadaća.

Sony Xperia 1 IV – prikazana na renderima

Iako neki modeli pametnih satova ovu značajku mogu i sada „raditi” ona i nije posve točna odnosno vjerodostojna jer na nju utječu sunčeva svjetlost (toplina), vlažnost kože – zapešća i tome slično.

Apple iPhone SE (2022) – isti dizajn osnaženi hardver

Zbog toga su i konkurenti poput Apple dugo čekali odnosno još uvijek čekaju s ugradnjom termometra u svoj Apple Watch. No ukoliko to Samsung napravi pri Galaxy Watch 5 generaciji pametnih satova, ne sumnjamo kako će njegov primjer slijediti vrlo ubrzo i ostali proizvođači, u prvom redu tu je Apple sa Apple Watch pametnim satom.

tekst1naslovna 6

Rekli smo kako još nemamo mnogo glasina u vezi Samsung Galaxy Watch 5 pametnog sata ali vijest o ugradnji termometra možemo smatrati kao početak spominjanja i potvrde rada (razvoja) na idućoj generaciji Samsung Galaxy Watch pametnog sata.

Huawei P50 Pocket recenzija

Razlog odluke ugradnje termometra leži u tome da korisnik na jednostavan i krajnje brz način može sebi za nekoliko minuta izmjeriti tjelesnu temperaturu te ako ona prelazi 37 celizijusa stupnjeva to je znak za uzbunu.

Samsung Smart TV u Hrvatskoj dobio HBO Max

Naravno u vremenima, suživota s COVID-19 virusom ovakva ugradnja jednog senzora u pametni sat ima i više nego dobrog smisla. Da nije sve samo na razinama glasina dokazuju i izvori koji pak govore kako Južno Korejski div ima u planu ove godine predstaviti i Galaxy Buds bežične (bluetooth) slušalice s ugrađenim termometrom.

tekst1sl2 4

Što bi značilo kako bi u bližoj budućnosti i Samsungove bežične slušalice bile u stanju mjeriti tjelesnu temperaturu korisnika i to poslati (dojaviti) korisniku na njegov pametni telefon.

Dimensity 8100 pobjeđuje Snapdragon 8 Gen 1 – ovo nije očekivano?

Osim pametnog sata i bežičnih slušalice govori se i o drugim nosivim gadgetima koji bi mogli dolaziti sa značajkom mjerenja tjelesne temperature kod korisnika. Naravno nije sve podređeno COVID-19 virusu povišena tjelesna temperatura može biti indikator i za ostale bolesti a u tome bi navedena značajka (mogućnost) uvelike pomogla.

Samsung predstavio nove Galaxy A pametne telefone – A13, A03, A23

Samsung planira Galaxy Watch 5 predstaviti u kolovozu a to tada smo sigurni kako ćemo još imati prilike pisati o nadolazećim značajkama pa i vidjeti neke od fotografija, 3D prikaza nadolazećeg popularnog pametnog sata iz okrilja Samsunga.

Najčitanije