Banner
1 8

Samsung Galaxy Tab A9 – predstavljen bez puno medijske pompe

Izgleda kako je Samsung uhvatio zamah i predstavio još jedan tablet pod imenom: Galaxy Tab A9.

Samsung, jedan od vodećih proizvođača tehnoloških uređaja, nedavno je lansirao najnoviji model svog Android tableta – Galaxy Tab A9. Unatoč skromnoj promociji, ovaj tablet je postao službeno dostupan i može se pronaći na službenim web stranicama Samsunga u Guatemali i na Amazonu u UAE. Iako su objavljeni neki detalji o ovom uređaju, još uvijek čekamo potpune specifikacije i cijene za model Tab A9+.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

Jedna od ključnih značajki Galaxy Tab A9 je IPS LCD zaslon od 8,7 inča s rezolucijom od 800 x 1340 piksela. Ovaj zaslon osigurava živopisne boje i oštru sliku koja će poboljšati korisničko iskustvo prilikom gledanja videozapisa, igranja igara ili čitanja sadržaja.

1 8

Prema informacijama iz Google Play konzole, Tab A9 pokreće MediaTekov Helio G99 čipset, koji je uparen s 4 GB RAM-a i 64 GB interne pohrane u osnovnoj varijanti. Korisnici će imati mogućnost proširivanja pohrane putem microSD kartice, što će omogućiti još veći kapacitet za spremanje podataka.

Samsung One UI 6.0 predstavljen – Galaxy S23 modeli prvi na listi za nadogradnju

Zanimljivo je primijetiti da će Tab A9 i A9+ imati opciju za više RAM-a i prostora za pohranu. Prema popisu na Amazonu UAE, očekuje se da će ovi modeli dolaziti s impresivnih 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu.

2 6

Također, spomenuto je da će Tab A9+ imati 11-inčni LCD zaslon s većom rezolucijom od 1200 x 1920 piksela. Ovaj model će biti pokretan Snapdragon 695 čipsetom, koji će biti uparen s 4 ili 8 GB RAM-a i do 128 GB interne pohrane.

iPhone 16 bi u proizvodnju mogao već u prosincu – nije li malo rano?

Posebno je značajna podrška za 5G mrežu koju će pružiti Tab A9+, što će korisnicima omogućiti brže i stabilnije internetsko iskustvo.

Iskoristite Samsung pogodnosti i opremite svoj dom za zimu

 

Oba nova tableta bit će pokretana Androidom 13, najnovijom verzijom Android operativnog sustava, vjerojatno nadograđenim s Samsungovim One UI 5.1 sučeljem.

Meta uvodi pretplatu – Facebook i Instagram koštat će nas 14$ na mjesec – što dobivamo

Ovaj operativni sustav donosi niz poboljšanja u performansama, sigurnosti i korisničkom sučelju, što će doprinijeti fluidnijem i intuitivnijem radu uređaja.

4 3

Nažalost, još nema potpunih informacija o kamerama i kapacitetu baterije za oba nova tableta. Kamere su često važan faktor pri odabiru tableta, posebno za korisnike koji vole fotografiranje ili video pozive.

iOS 17.0.3 tu je da “ugasi vatru” na iPhone 15 Pro modelima

Također, kapacitet baterije igra ključnu ulogu u trajanju baterije i ukupnom iskustvu korištenja uređaja, pa se očekuje da će Samsung uskoro objaviti detalje o ovim aspektima.

cc1 2

Što se tiče cijena, Galaxy Tab A9 s LTE vezom dostupan je po cijeni od 699 AED (oko 190 USD) na Amazonu u UAE i GTQ 1499 (oko 191 USD) na Samsungovoj službenoj web stranici u Gvatemali. Očekuje se da će se detaljnije informacije o cijenama i dostupnosti za druge regije pojaviti u narednim danima.

Usporedba kamera: iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy Tab A9 je najnoviji dodatak Samsungovoj liniji Android tableta i donosi niz atraktivnih značajki kao što su impresivni zaslon, snažan čipset, proširiva pohrana te podrška za Android 13 s One UI 5.1.

Samsung predstavio Galaxy Tab S9 FE seriju, Galaxy Buds FE i Galaxy S23 FE donoseći izvanredne značajke još većem broju korisnika

Očekuje se da će Tab A9+ dodatno proširiti mogućnosti s još većim zaslonom, bržim čipsetom i podrškom za 5G mrežu. S obzirom na dostupnost i konkurentne cijene, Galaxy Tab A9 i A9+ mogu privući široku publiku te pružiti izvanredno iskustvo korištenja tableta.

Najčitanije