Banner
Odyssey OLED G9 with Faker 1

Samsung Electronics prvi na tržištu OLED monitora

Tvrtka Samsung postigla je udio od 34,7% na svjetskom tržištu OLED monitora u samo jednoj godini nakon lansiranja prvog OLED monitora. Tvrtka održava vodstvo na cjelokupnom svjetskom tržištu gejming monitora već petu godinu zaredom, temeljem ukupnog prihoda

Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34″ Odyssey OLED G8 (model G85SB).

Prema podacima International Data Corporation (IDC), Samsung Electronics je zauzeo vodeću poziciju na svjetskom tržištu OLED monitora ostvarivši udio od 34,7% temeljen na ukupnom prihodu, i vodeću poziciju po udjelu u prodaji sa 28,3% prodanih OLED monitora u 2023. godini.

Blue Samsung 5 years No.1 Gaming Monitor 240507

Tržište OLED monitora iznimno je konkurentno, pa osvajanje vrhunske pozicije zahtijeva neusporedivu inovaciju i kvalitetu proizvoda,” izjavio je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. „Ovaj uspjeh govori o našoj ustrajnosti prema izvrsnosti i razumijevanju potreba korisnika, ključnim faktorima u proizvodnji izvanrednih OLED monitora za gejmere diljem svijeta.

Samsung je također zadržao svoje vodstvo na cjelokupnom globalnom tržištu gejming monitora već petu godinu zaredom, bilježeći udio na tržištu od 20,8% u smislu ukupnog prihoda.

Od ulaska na tržište OLED zaslona, Samsung nastavlja inovirati i dobivati priznanja za nove monitore, uključujući Odyssey OLED G9 (model G95SC), koji je dobio priznanje od stručnjaka i recenzenata diljem svijeta.

Odyssey OLED G9 with Faker 1

Na sajmu CES 2024., Samsung je najavio proširenje svoje linije OLED monitora, predstavivši tri nova proizvoda:

• Odyssey OLED G8 (model G80SD), s 32″ 4K UHD rezolucijom, omjerom slike 16:9, osvježavanjem od 240Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG1)
• Odyssey OLED G6 (model G60SD), s 27″ QHD rezolucijom, omjerom slike 16:9, osvježavanjem od 360Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG)
• Ažurirani Odyssey OLED G9 (model G95SD), s 49″ dual QHD rezolucijom u omjeru slike 32:9, osvježavanjem od 240Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG) te novim značajkama

Novi OLED proizvodi zadivili su prve recenzente i već osvojili nagrade. Na CES-u — najpoznatijem tehnološkom događaju na svijetu — Odyssey OLED G9 proglašen je CES® 2024. dobitnikom nagrade za inovaciju.

Samsung će nastaviti uvoditi raznolikosti u svoju liniju gejming monitora predstavljanjem novih Odyssey OLED modela, koji će koristiti Samsung OLED tehnologiju. Ova inovacija slijedi uspjeh serije Odyssey Neo s Quantum Mini LED tehnologijom, kao i Odyssey Ark, koji je predstavio revolucionarno sučelje i oblik.

Odyssey OLED G9 with Faker 2

Za više informacija o vodećim monitorima tvrtke Samsung, posjetite https://www.samsung.com/hr/.

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućanskih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, poluvodiča i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosustav i otvorenu suradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

Najčitanije