Banner
1 6

WhatsApp predstavio novi vizualni identitet

Danas je WhatsApp predstavio novi dizajnerski smjer. Ovo mijenja posve način na koji smo gledali na ovaj komunikacijski alat do sada.

WhatsApp je danas službeno predstavio svoj najnoviji dizajn. Uvođenje ovih promjena provodi se postupno, uključujući dodavanje izvorne navigacijske trake na dnu zaslona za Android uređaje. Aplikacija je također dobila novi vizualni izgled, a nova paleta boja odabrana je nakon što je razmotreno 35 različitih opcija.

WhatsApp i raspodjela omiljenih kontakata

WhatsApp ističe da je fokus stavljen na dublje tonove kako bi se smanjio naprezanje očiju u uvjetima slabog osvjetljenja. To je također razlog zašto je tamni način rada aplikacije sada za nijansu tamniji, čime se olakšava čitanje poruka.

1 6

Na iOS uređajima, slanje fotografija i videa postalo je jednostavnije zahvaljujući novom izgledu dodataka – umjesto izbornika na cijelom zaslonu, sada se pojavljuje proširiva ladica koja omogućava lakši pregled opcija prilikom slanja medija i dokumenata.

Kineski AppStore uklonio WhatsApp i Threads aplikacije

I ikone unutar aplikacije dobile su ažuriranje, s novim zaobljenijim i obrubljenim stilom, a i zadana pozadina u chatovima je također nova.

2 6

Ove promjene su primjer kako WhatsApp nastavlja razvijati svoju platformu s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva. Tamniji tonovi i prilagođeni tamni način rada dizajnirani su kako bi se smanjilo naprezanje očiju, što je osobito korisno za korisnike koji često koriste aplikaciju u večernjim satima ili u uvjetima slabog osvjetljenja.

WhatsApp pruža filtere za chat razgovore

Nova navigacijska traka i izmijenjeni izgled dodataka olakšavaju navigaciju i upotrebu aplikacije, čineći proces slanja medija i dokumenata bržim i intuitivnijim.

3 4

S druge strane, promjena ikona i pozadina čini aplikaciju vizualno privlačnijom i suvremenijom, što može dodatno poboljšati korisničko iskustvo. Ove vizualne promjene nisu samo estetske; one također pomažu u održavanju vizualne konzistentnosti i intuitivnosti sučelja, što je ključno za učinkovitu komunikaciju.

WhatsApp ide ka implementaciji AI chatbota

Kao rezultat, WhatsApp nastoji osigurati da se njegovi korisnici osjećaju ugodno i zadovoljno koristeći aplikaciju, bilo da se radi o dugotrajnom čitanju poruka ili brzom dijeljenju sadržaja s prijateljima i obitelji.

1

Ove promjene svjedoče o posvećenosti tvrtke da prati trendove u dizajnu i tehnologiji, te da istovremeno brine o dobrobiti svojih korisnika.

Najčitanije