Banner
2 4

Samsung Galaxy S24 Ultra – kamera pokretana AI i Snapdragon 8 Gen 3

Saznajte sve o revolucionarnom ISOCELL 200 MP senzoru i Qualcommovom Snapdragon 8 Gen 3 čipsetu.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Od sada pa sve do predstavljanja u siječnju 2024. godine, svijet će biti svjedokom sve većeg broja informacija vezanih uz najnoviju Galaxy S24 seriju pametnih telefona.

HUAWEI HEALTH LAB U FINSKOJ

Danas imamo priliku podijeliti s vama najnovije informacije o kamerama najjačeg modela, Galaxy S24 Ultra, koje je Samsung nedavno predstavio putem videa. U ovom članku, detaljno ćemo istražiti tehnološke inovacije koje će se naći u ovom pametnom telefonu.

1 3

Samsungov ISOCELL 200 MP senzor je zvijezda showa. Ovaj senzor, pokretan novim Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, obećava revolucionarne mogućnosti i postavlja nove standarde na tržištu pametnih telefona. Ovo predstavlja ogroman korak naprijed u industriji mobilne fotografije, budući da trenutno ne postoji nijedan pametni telefon s takvim vrhunskim hardverom.

Honor Magic 6 pokretati će Snapdragon 8 Gen 3

U videu koji je Samsung objavio, možemo vidjeti kako senzor radi u realnom vremenu, a jedna od najzanimljivijih karakteristika je “Zoom Anyplace”.

2 4

Ova inovacija omogućuje automatsko praćenje subjekata u videozapisu, dok istovremeno snima uvećanu snimku cijele scene u punom kadru. Ovo znači da senzor omogućuje snimanje dva 4K video streama: jedan izrezanog područja i drugi cijelog prikaza. Ova tehnologija pruža korisnicima mogućnost da mijenjaju kadrove nakon što završe s snimanjem, što je izuzetno korisno za postprodukciju.

Xiaomi 14 i 14 Pro predstavljeni u Kini – Snapdragon 8 Gen 3, Leica kamera i HyperOS

Još impresivnije je to što “Zoom Anyplace” funkcionalnost radi i pri 2x i 4x zumiranju, omogućujući vam da uhvatite i najsitnije detalje izdaleka.

3 2

Ova karakteristika također prati subjekte i održava ih fokusiranima u stvarnom vremenu, bez obzira na to kako se kreću po sceni. Ova tehnologija omogućuje i približavanje objektivu dok održava 4K rezoluciju, što je rijetko dostignuće u svijetu mobilne fotografije.

iOS 17.1, iPadOS 17.1, watchOS 10.1 – dostupni za preuzimanje

Jedna od najvažnijih inovacija koju donosi ovaj senzor je “E2E (end-to-end) AI Remosaic” tehnologija. Sada, umjesto sekvencijalne obrade slike, gdje se boja, ton, smanjenje šuma, izoštravanje, HDR, demosaiciranje, ravnoteža bijele boje i korekcija sjenčanja leće obrađuju jedan za drugim, novi senzor omogućuje istovremenu obradu svih ovih elemenata. To znači da će fotografije biti brže i bolje obrađene, što rezultira poboljšanom kvalitetom slike.

4 10

Samsung je napomenuo da su sve ove značajke prikazane u videu “samo u ilustrativne svrhe”, no očekuje se da će se mnoge od njih naći u Galaxy S24 Ultra.

Snapdragon 8 Gen 3 predstavljen – Cortex-X4, AI te 240fps grafika

To je podržano činjenicom da će ovaj model sadržavati novi vodeći čipset Snapdragon i senzor od 200 MP. Naravno, konačna potvrda ovih značajki doći će na Unpacked događaju, koji je zakazan za početak sljedeće godine.

5 1

Dok i dalje čekamo službenu potvrdu, sve ove najave čine Galaxy S24 Ultra vrlo obećavajućim pametnim telefonom u području mobilne fotografije.

Samsung One UI 6.0 u opticaj kreće sljedeći tjedan

Ako se svi ovi elementi pojave u konačnom proizvodu, korisnici će dobiti nevjerojatne mogućnosti za snimanje visokokvalitetnih slika i videozapisa na svojim pametnim telefonima.

Sve u svemu, Galaxy S24 Ultra obećava revolucionirati mobilnu fotografiju. S novim senzorom od 200 MP i Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, ovaj pametni telefon će postaviti nove standarde u industriji. “Zoom Anyplace” i “E2E AI Remosaic” tehnologije otvaraju nove mogućnosti za kreativnost i kvalitetu slike, dok će brža obrada osigurati korisnicima nevjerojatno iskustvo snimanja.

Stigli Samsung Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+

S nestrpljenjem iščekujemo Unpacked događaj u siječnju 2024. godine kako bismo saznali sve detalje o ovom revolucionarnom uređaju.

Najčitanije