Banner
tekst3naslovna

Samsung Galaxy S24 Ultra imat će 50MP telefoto i još bolji zaslon

Naravno ponovno govorimo o glasinama naredne generacije Galaxy S24 linije pametnih telefona, ovoga puta usko se dotičemo Samsung Galaxy S24 Ultra modela.

Ponovno su na internetu dostupne nove glasine vezane uz nadolazeću “flagship” seriju Samsung pametnih telefona. Samsung Galaxy S24 trebao bi se početi prodavati krajem siječnja ili početkom veljače 2024., no to nas ne sprečava da se ponovno dotaknemo ovih glasina.

Samsung Galaxy S24 linija donosi 12GB RAM-a i 256GB memorije pri početnom modelu – istina ili mit

Ovog puta donose detalje vezane uz telefoto kameru koja bi trebala imati rezoluciju od 50 MP, kao i poboljšani zaslon koji je već impresivan na Samsung Galaxy S23 liniji, posebno kod Galaxy S23 Ultra modela.

TEKST4NASLOVNA

Prošlog tjedna poznati izvor informacija Ice Universe je otkrio da će Samsung Galaxy S24 Ultra sljedeće godine dobiti 50 MP 3x telefoto kameru, koja će koristiti 1/2.52″ senzor. S ovim senzorom, Samsung bi trebao osigurati visokokvalitetne slike sa 5x optičkim zumom. Zato kruže glasine da će 3x telefoto kamera s Galaxy S23 Ultra biti zamijenjena 5x telefoto kamerom na Galaxy S24 Ultra.

Samsung One UI 6.0 Beta – dostupan, evo što donosi

Dok Samsung nadograđuje 10 MP 3x telefoto kameru, Ice Universe tvrdi da će korejski brend zadržati 10 MP 10x periskopsku kameru iz S23 Ultra, kao i 200 MP primarnu kameru i 12 MP selfie kameru. Još nije jasno hoće li Samsung ponovno koristiti 12 MP ultraširoku kameru s Galaxy S23 Ultra na Galaxy S24 Ultra.

Osim što je otkrio detalje o 50 MP telefoto kameri kod Samsung Galaxy S24 Ultra, Ice Universe je također spomenuo da će S24 Ultra imati nadograđeni zaslon, iako nije pružio dodatne pojedinosti. Više informacija očekujemo u nadolazećim mjesecima. Važno je napomenuti da su ovo još uvijek glasine te ih treba uzeti s rezervom.

Najbrži mobitel današnjice je…? vivo X90 Pro, iPhone 14 Pro, Samsung S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Huawei P60 Pro ili Honor Magic 5 Pro?

Ipak, ove informacije nam daju uvid u ono što Samsung planira s nadolazećom Galaxy S24 serijom, posebno u vezi s “najjačim” modelom.

tekst4sl3 1

Poboljšanje kamera je značajno, a čini se da će dolaskom Galaxy S24 linije kamere biti u središtu pažnje. Sam zaslon pametnog telefona će vjerojatno biti nadograđen, iako je već sada izuzetno oštar i impresivan. No, trebamo se pripremiti za daljnje glasine i moguće renderiranje cijele Samsung Galaxy S24 serije telefona, budući da ima još dosta vremena do samog predstavljanja.

Samsung Galaxy S24+ / Galaxy S24 Ultra donose razlike ali ne toliko značajne

Planirate li kupiti Galaxy S24 model čim bude dostupan ili ćete ostati vjerni svom trenutačnom Samsung modelu? Također nas zanima koliko često obnavljate svoj telefon, prateći najnovije modele, ili čekate 2-3 godine između zamjena.

S aspekta softvera, očekuje se da će dolazak One UI 6.0 grafičkog korisničkog sučelja predstavljati značajan korak naprijed, i to će se vjerojatno dogoditi uskoro.

Android 14 – kada dolazi na telefone?

Kada Samsung Galaxy S24 modeli stignu na tržište, vjerojatno ćemo vidjeti poboljšanja u One UI 6.0, što će biti dodatni adut u usporedbi s trenutačnim modelima telefona. Naravno, svi ovi noviteti vjerojatno će doći uz visoke cijene telefona, što je uobičajeno kod takvih inovacija na tržištu.

Najčitanije