Banner
4 10
Prikaz lijevog i desnog brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Samsung Galaxy S24 s 8GB RAM-a, dok S24+ donosi 12GB

Nedavno se internetom proširila vijest kako će navodno Samsung Galaxy S24 Ultra biti dostupna s 16GB radne memorije, no čini se kako to nije točno. Najjači model među njima dolazit će u dvije izvedenice s 8GB i 12GB RAM-a.

Samsung Galaxy S24 serija telefona već sada privlači znatnu pažnju i stvara uzbuđenje među ljubiteljima tehnologije. Iako većina informacija već kruži, želimo danas s vama podijeliti pojedinosti o kapacitetu radne memorije, jer, naravno, važno je koliko RAM-a ima svaki telefon.

Smrt 8K televizora

Leakster Ice Universe donosi dobre vijesti – Samsung Galaxy S24+ će konačno imati opciju s impresivnih 12 GB RAM-a. Ovo je značajan pomak s obzirom na opcije S23+ koje su se kretale od 8 GB.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Otkrivene fotografije i najnovije informacije

Međutim, tu su i neke manje pozitivne vijesti koje dolaze od The Cat-a – Galaxy S24 će zadržati osnovni kapacitet od 8 GB, što je isti kapacitet kao i S20 modeli. Očito je da Samsung želi prilagoditi kapacitete RAM-a prema različitim modelima.

Samsung patentno zaštitio nazive: AI Phone i AI Smartphone

Što se tiče procesorske moći, Galaxy S24 Ultra će ekskluzivno koristiti Snapdragon 8 Gen 3 čipove s pojačanim glavnim CPU jezgrama. S24 i S24+, s druge strane, će koristiti Snapdragon u određenim regijama, dok će u drugima biti dostupan Samsungov vlastiti Exynos 2400. Ova kombinacija pruža korisnicima različite opcije prema njihovim preferencijama i dostupnosti na tržištu.

1 16
Samsung Galaxy S24 serija !

Zanimljivo je primijetiti da je Samsung odlučio zadržati kapacitet RAM-a ispod 16 GB, što je izazvalo određeno iznenađenje. Dok neki proizvođači već lansiraju telefone s impresivnih 24 GB RAM-a, Samsung se drži granice od 12 GB.

Samsung web preglednik sada dostupan i za Windows platformu – preuzmite

Ovo je posebno intrigantno s obzirom na to da su prethodni modeli, poput S20 Ultra i S21 Ultra, imali verzije s 16 GB RAM-a. Ice Universe je čak zaključio svoju objavu s tvrdnjom da “16GB ne postoji,” sugerirajući da Samsung svjesno odlučuje ograničiti kapacitet RAM-a.

2 15
Prikaz gornjeg i donjeg brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Uz to, Galaxy S24 serija je već dobila certifikaciju od strane FCC-a, potvrđujući da će S24+ i S24 Ultra podržavati mmWave 5G u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i UWB (Ultra-Wideband).

Stigle su nove perilice i sušilice Samsung 5000C serije 

Ova tehnologija omogućava brže i pouzdanije bežično povezivanje, što će zasigurno zadovoljiti zahtjeve modernih korisnika. Nije iznenađenje što su i prethodne verzije, S23+ i S23 Ultra, podržavale iste tehnologije.

4 10
Prikaz lijevog i desnog brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Jedna od nejasnoća ostaje oko modela Galaxy S24 manjih dimenzija. Hoće li on također imati podršku za mmWave i UWB ili će se fokusirati na brzinu 5G?

Samsung Galaxy A15 – Walmart otkriva specifikacije i dizajn prije službenog lansiranja

Ovo je pitanje koje ostaje otvoreno, ali iz dosadašnjih informacija možemo pretpostaviti da će Samsung zadržati superbrzi 5G, dok UWB možda neće biti dostupan na manjim modelima kako bi se postigla određena segmentacija tržišta.

1 10
Aktualni prikaz Galaxy S24 Ultra modela !

Sve oči su sada uprte u očekivano predstavljanje serije Galaxy S24 koje se očekuje 17. siječnja. Nakon toga, prednarudžbe bi trebale započeti, a prve isporuke se očekuju između 26. i 30. siječnja.

WhatsApp vraća View Once mogućnost pregleda sadržaja

S obzirom na sve do sada poznate informacije, Samsung Galaxy S24 serija donosi značajne promjene u kapacitetima RAM-a i procesorskoj moći, te se s nestrpljenjem iščekuje njezino službeno lansiranje.

Najčitanije