huawei
cc1 5

Samsung Galaxy S23 FE rastavljen do detalja [video]

Nedavno je popularni YouTube kanal PBKreviews odlučio rastaviti najnoviji Samsung Galaxy S23 FE kako bi nam omogućio uvid u unutarnje komponente ovog uređaja.

Na tržištu mobilnih telefona, svaka nova generacija uređaja donosi niz inovacija i poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike. No, koliko zapravo poznajemo unutrašnjost tih pametnih telefona?

OnePlus Open predstavljen s cijenom od 1,799€

Nedavno je popularni YouTube kanal PBKreviews odlučio rastaviti najnoviji Samsung Galaxy S23 FE kako bi nam omogućio uvid u unutarnje komponente ovog uređaja.

cc1 5

Kao što smo mogli vidjeti u njihovom videu, Samsung Galaxy S23 FE prilično je sličan svom “baznom” modelu, odnosno Galaxy S23. Rastavljanje počinje skidanjem stražnjeg stakla, koje je čvrsto pričvršćeno ljepilom. Ovo je standardni postupak za većinu modernih pametnih telefona i omogućuje pristup unutarnjim komponentama uređaja.

Kupi jedan, razveseli dvoje – uz kupovinu uređaja iz Samsung Galaxy S23, nove Galaxy Z serije ili Watch6 dobivate odličan poklon

Kada se staklo ukloni, otkrivaju se unutarnje komponente telefona. Te komponente obuhvaćaju sve, od matične ploče do baterije i zvučnika. Zaštita tih komponenti često uključuje zaštitne štitove i vijke koji ih drže na mjestu. U tom smislu, Galaxy S23 FE nije drugačiji od većine drugih pametnih telefona.

Jedna od značajki koja se izdvaja je baterija. Baterija dolazi s vlastitim jezičcima za povlačenje, što olakšava zamjenu baterije ako je to ikad potrebno. Ova značajka olakšava i održavanje uređaja, što je pozitivno za korisnike koji žele produžiti životni vijek svog telefona.

Samsung Galaxy S24 – detalji zaslona te nove boje

Jedna značajna razlika koju su primijetili tijekom rastavljanja jest prisutnost veće emisije parne komore u usporedbi s Galaxy S23 i S23+ modelima.

3 3

Ova komora igra važnu ulogu u termalnoj regulaciji uređaja, posebno tijekom intenzivnih zadataka ili igranja igara. Iako je ova promjena značajna, potrebno je još ispitivanja kako bismo razumjeli kako utječe na performanse uređaja.

Samsung One UI 6.0 pred dolaskom – evo i na koje uređaje [lista kompatibilnih modela]

Sve u svemu, Samsung Galaxy S23 FE dobiva ocjenu popravljivosti 8,5/10 od strane PBKreviews. Ova ocjena sugerira da je uređaj relativno jednostavan za popravak ako dođe do problema ili ako korisnici žele zamijeniti određene komponente. Ovo je pozitivna vijest za one koji žele produžiti životni vijek svog telefona i smanjiti ukupni utjecaj na okoliš.

1 2

Rastavljanje pametnih telefona poput Samsung Galaxy S23 FE omogućuje nam bolje razumijevanje unutarnjih komponenti i tehničkih karakteristika uređaja.

Samsung Galaxy S24 Ultra – 200MP kamera kao slabija nadogradnja

To također pruža uvid u razinu popravljivosti uređaja, što je važno za dugoročnu održivost i smanjenje elektroničkog otpada. Bez obzira na razlog rastavljanja, ovaj video nam donosi dublji uvid u tehnologiju koja se krije iza vanjske ljuske modernih pametnih telefona.

Najčitanije