Banner
tekst1naslovna 10

Samsung donio značajke kamera Galaxy S22 / Galaxy S22+

Značajke kamera dva "početna modela" Galaxy S22 obitelji se nalaze pred nama

Kako se i nagađalo a danas se u jednu ruku i potvrdilo. Samsung Galaxy S22 i Galaxy S22+ imat će (dijelit će) isti hardver. Razlika će biti naravno u veličini zaslona i još ponekim značajkama. Ali većina značajke bit će iste kod oba modela. Danas pak donosimo nešto više o samim kamerama ova dva nadolazeća modela.

Samsung Galaxy Note – prestaje podrška i to je kraj

Naravno razlika će biti s Galaxy S22 Ultra modelom ali to je naravno članak za sebe i sada nije tema navedenog. Glavni senzor kamere bit će kod oba modela na 50MP kako se uostalom navodi sve ovo vrijeme i govorili. Osim toga otvor blende bit će f/1,8. Iako nije potvrđeno čini se kako će Samsung u ovoj priči iskoristiti dva senzora, jedan dolazi od Samsung Samsunga a ono je GN5 dok je drugi Sony IMX766.

Budućnost? Ne, preklopni mobiteli su sadašnjost

Kamere pri Galaxy S22 i Galaxy S22+ modelima koristit će tehnologiju spajanja senzora što će uvelike pospješiti samu kvalitetu i način dobivene fotografije. Moramo reći kako će Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S22+ izgubiti digitalno zumiranje a zauzvrat dobiti optički zoom, što znači kako se dva početka modela Galaxy S22 linije vraćaju svojih početcima.

tekst1sl1 12

Senzor kamere od 10MP s optičkim zoomom 3x otvor blende f/2,4. Naravno da ne bi bilo zabune ovdje pričamo o telefoto kameri a moramo reći kako će se njima pridružiti i ultraširoka kamera sa senzorom od 12MP s otvorom blende f/2,2. Znamo kako će nekima od vas ove značajke kamera izgledati vrlo slično kao kod Galaxy S21 te Galaxy S21+ modela a mi ćemo vam reći da ste upravu, odnosno one nisu slične već su posve identične.

Samsung Galaxy S22 (Plus/Ultra) – prikazani moduli kamera i zasloni

Pitanje selfie kamera na nadolazećoj seriji Galaxy S22 i Galaxy S22+ posve je identična kao i na modelima Galaxy S21 i Galaxy S21+. Odnosno riječ je o 10MP senzoru kamere s otvorom blende f/2,2. Nemojte biti razočarani jer ako ste se ponadali kako će Samsung donjeti nešto revolucionarno po pitanju „običnog” i plus modela nažalost tome neće biti tako.

tekst1sl2 8

Jedina razlika u značajkama mogla bi biti odnosno bit će vidljiva kod Galaxy S22 Ultra modela jer je sve očitije kako se Samsung sve više fokusira samo na „Ultra” modele a za ostale imamo dojam kao da ih nije previše briga. Naravno Samsung Galaxy S22 Ultra donosit će glavnu kameru sa senzorom od 108MP (poboljšani HM3 senzor), 12MP ultraširoku kameru, 10MP, 10x periskop te 10MP 3x telefoto modul.

Samsung predstavio Galaxy A03 – povećana ponuda pristupačnijih modela

Selfie kamera imat će rezoluciju od 40MP baš kao i na dva prethodna „Ultra” modela. Slobodno možemo reći kako nam se čini da će u narednim godinama koje su pred nama Samsung sve više uzdizati „Ultra” modele uz naravno prisustvo onih sklopivih a kako će ova „obične” Galaxy S baš kao i Note jednostavno ugasiti kako godine budu na odmaku. Dali smo u krivu pokazat će vrijeme.

Najčitanije