Banner
tekst2naslovna

Samsung bilježi pad prodaje i dolazak One UI 5.0

Samsung sredinom mjeseca donosi prvu Betu One UI 5.0 i bilježi pad prodaje pametnih telefona u Q2, 2022. godini.

Južno Korejski Samsung istovremeno dok radi zadnje pripreme za predstavljanje Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Fold 4 modela, radi i na još nekoliko noviteta.

Samsung Galaxy Z Fold 4 / Flip 4 – kamere kao kod Ultre

Jedna od njih je svakako i započeto interno (unutar Samsung krugova) testiranje prve Bete One UI 5.0 korisničkog grafičkog sučelja. A svi jako dobro znamo što početak testiranja i skorašnji dolazak prve javne Bete znači.

tekst2sl1 1

Nećemo previše brzati ali se veselimo dolasku Androida 13 i One UI 5.0. Čak se priča kako će prva Beta biti dostupna za testiranje već u srpnju, odnosno sredinom ovoga mjeseca.

Ducati V21L – električni motocikl u fazi razvoja

O značajkama One UI 5.0 korisničkog sučelja i nemamo više što reći, pošto smo sve manje više rekli. Kako se i očekuje prvi na redu odnosno prvi koji će moći uživati u Beti One UI 5.0 a time i Androida 13 jesu vlasnici Galaxy S22 serije pametnih telefona.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro – značajke i fotografije [datum predstavljanja]

Ovdje bi isto tako iskoristili priliku i rekli kako se Samsung našao u malom problemu, kada su u pitanju tržišni rezultati Q2 ove 2022. godine. Naime u usporedbi s prošlom godinom odnosno s Q2 2021.

tekst2naslovna1 1

godine zabilježen je značajan pad prodaje pametnih telefona i to pri brojci od 61 milijun uređaja odnosno to iznosi pad od 16%. Ipak da nije tako crno operativno povećanje dobiti predstavlja porast u iznosu od 15,6%.

Apple u problemu postavljanja 5G tehnologije u iPhone 14

Dok će pad prodaje pametnih telefona Samsungu donijeti dobit od 2 milijarde Američkih dolara. Iako se nama „lajcima” ovo čini kao izuzetno dobar iznos i dobre brojke tu se ipak predstavlja i neupitan je pad.

Samsung One UI 5.0 (Android 13) – kada dolazi i što donosi? [Lista uređaja]

Naravno Samsung osim prodaje i proizvodnje pametnih telefona ima i ostale segmente poslovanja. Ipak i tržište zaslona također bilježi pad što je u jednu ruku i očekivano pošto smo pričali o padu prodaje pametnih telefona.

tekst1sl4 2

Tako prodaja (plasman) zaslona (zaslonskih ploča) u odnosu na isto razdoblje prošle godine također bilježi pad, odnosno Samsung je u ovom sektoru ostvario dobit od 760 milijuna Američkih dolara.

Nothing Phone (1) – srednji model s flagship značajkama [fotogalerija]

Ipak da nije sve tako crno dokazuje proizvodnja čipova, tu je pak Južno Korejski div ostvario odlične rezultate. Povećanje od 42% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, donosi dobit od rekordnih 7,5 milijardi Američkih dolara.

tekst1sl3 4

Isto tako i proizvodnja (isporuka) DRAM čipova također je porasla za 9% dok je NAND flash ostvario povećanje dobiti od 2%. Iako je pad prodaje pametnih telefona možda i očekivan sa s obzirom na čitavo financijsko stanje u svijetu, proizvoda čipova možemo reći, lagano izvlači Samsung „iz problema”.

Najčitanije