Banner
1 23

Samsung 2025. godine uvodi plaćene elemente Umjetne Inteligencije

Ono o čemu se pričalo, čini se kako će postati stvarnosti. AI na pametnim telefonima "uskoro" više neće biti besplatna.

Sigurni smo da ste već naišli na članak koji raspravlja o budućnosti umjetne inteligencije (AI) na internetu. No, je li ta budućnost besplatna? Samsung, jedan od tehnoloških divova, nedavno je dao naznake o tome kako bi se AI mogao razvijati u smjeru plaćenih usluga nakon određenog vremena. Taj izazovni aspekt otvara mnoga pitanja o tome kako će korisnici doživljavati i koristiti AI u budućnosti.

Samsung donosi detekciju nesreća na Galaxy S24 Ultra i Fold 5 modele

Samsung, poznat po svojim inovacijama u području mobilnih tehnologija, postavlja pitanje o budućnosti AI-a na njihovim pametnim telefonima.

Samsung Event 18

T.M. Roh, šef odjela za mobilne uređaje u Samsungu, nedavno je rasvijetlio neka pitanja o Galaxy AI-u, najnovijem paketu AI značajki koji je predstavljen s serijom Galaxy S24. Roh je potvrdio da će Galaxy AI ostati besplatan do 2025. godine, no ostaje otvoreno pitanje što će se dogoditi nakon tog razdoblja.

Xiaomi 15 donosi specifikacije koje predvodi Snapdragon 8 Gen 4 čip

Trenutno, Galaxy AI je dostupan na najnovijoj Galaxy S24 seriji, a Samsung je uložio značajna sredstva u njegov razvoj. Roh je priznao da još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o budućnosti ovog AI sustava, ali je dao naznake o mogućem smjeru.

Samsung Event 5

Postavlja se pitanje hoće li Samsung uvesti naprednije značajke umjetne inteligencije koje će biti dostupne samo pretplatnicima koji su spremni platiti određenu naknadu.

iOS 18 – Povijesno ažuriranje s naglaskom na AI

“Prema našoj analizi, postoje različite potrebe za mobilnom umjetnom inteligencijom”, izjavio je Roh. “Postojat će potrošači koji će biti zadovoljni besplatnim korištenjem AI mogućnosti.

Samsung Event 4

Zatim bi mogli postojati i kupci koji žele još snažnije AI mogućnosti i čak su spremni platiti. Dakle, u budućem donošenju odluka ćemo uzeti u obzir sve ove faktore.”

iOS 18 – Povijesno ažuriranje s naglaskom na AI

S obzirom na više od godinu dana do isteka besplatnog razdoblja, trenutačno nema službenih informacija o plaćenom modelu. Samsung nije pružio konkretne detalje kad su ga novinari Android Authority pitali o tome.

Samsung Event 15

No, unatoč neizvjesnosti, Samsung ostaje optimističan u vezi budućnosti Galaxy AI-a. Njihov ambiciozan cilj je implementirati tu tehnologiju na više od 100 milijuna uređaja diljem svijeta do 2024. godine, uključujući starije vodeće telefone poput serije Galaxy S23 te nadolazeće sklopive telefone poput Z Fold 6 i Flip 6.

Fossil napušta pametne satove

Dakle, iako je budućnost Galaxy AI-a nakon 2025. godine još uvijek neizvjesna, Samsung jasno ulaže značajna sredstva u njegov potencijal. Pitanje ostaje hoće li zadržati besplatnu dostupnost ili će prijeći na model s pretplatom kako bi korisnicima pružio pristup naprednim AI značajkama. Samo vrijeme će pokazati put kojim će Samsung krenuti u svojoj strategiji razvoja umjetne inteligencije na mobilnim uređajima.

Najčitanije