Banner
naslovna 7

Sam Altman došao na čelo Microsoft-ova tima za razvoj AI

Čini se kako je saga Altman / OpenAI - završena. OpenAI izgubi je Altmana a Microsoft je dobio Altmana.

Važno je znati:

OpenAI pregovara o povratku Sama Altmana na čelo ChatGPT-a

Kreator ChatGPT-a dobio otkaz

Microsoft je ostvario značajan korak u svojim naporima na polju umjetne inteligencije angažiranjem Sama Altmana, bivšeg izvršnog direktora OpenAI-ja, i Grega Brockmana, suosnivača OpenAI-ja, kako bi vodili novi napredni istraživački tim.

MediaTekov fokus na automobilsku tehnologiju: “Čipovi su novo ulje”

Ovaj potez slijedi turbulentan vikend u OpenAI-ju, tijekom kojeg je Altman neočekivano smijenjen s funkcije od strane odbora tvrtke zbog zabrinutosti vezane uz njegovu predanost misiji OpenAI-ja. Odbor je iznio probleme s nadzorom nad Altmanom i nedostatak povjerenja, što je na kraju dovelo do njegovog i Brockmanova odlaska.

naslovna 3

Emmett Shear, suosnivač Twitcha, imenovan je privremenim izvršnim direktorom OpenAI-ja, zamjenjujući Mira Muratija, koji je kratko obnašao tu funkciju nakon Altmanove smjene. Upravni odbor OpenAI-ja istaknuo je Shearove jedinstvene vještine i iskustvo kao ključne za budućnost tvrtke. Ova promjena u rukovodstvu odražava potrebu za stabilizacijom situacije u OpenAI-ju i usmjeravanjem prema novim ciljevima.

Samsung Galaxy Fit 3 prikazan na renderima i donosi značajke

Isto tako, izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella, izrazio je uzbuđenje zbog pridruživanja Sama Altmana i Grega Brockmana Microsoftovom timu.

tekst2sl1 1

Nadella je naglasio predanost Microsofta partnerstvu s OpenAI-jem, što je potvrda njihove strategije da održe snažnu suradnju s ovom istaknutom organizacijom u području umjetne inteligencije. Na društvenim mrežama, Nadella je izjavio: “Ostajemo predani našem partnerstvu s OpenAI-jem i imamo povjerenja u naš proizvodni plan.

iPhone dobiva RCS podršku od iduće godine

Ova izjava jasno ukazuje na dugoročnu strategiju Microsofta u podršci OpenAI-ju, kao i na povjerenje u razvoj tehnologije umjetne inteligencije.

b1

Altmanov iznenadni odlazak iz OpenAI-ja izazvao je neizvjesnost u tehnološkoj industriji, otkrivajući duboke podjele unutar zajednice umjetne inteligencije.

Instagram donosi nove alate za kreatore

Altman je bio zagovornik brzog razvoja tehnologije umjetne inteligencije, a njegovo iznenadno otpuštanje dovelo je do zabrinutosti među zaposlenicima OpenAI-ja. Dio zajednice razmatrao je napuštanje organizacije, dok su drugi razmišljali o mogućim pravcima u kojima će OpenAI krenuti pod novim vodstvom.

b2

Microsoft, kao značajan investitor u OpenAI, bio je iznenađen ovom neočekivanom promjenom, saznajući za nju gotovo istovremeno s javnošću.

Google Cubes – Inovativni pogled na personalizaciju Play Store-a

Ipak, Microsoft je brzo reagirao, pozicionirajući se kao ključni igrač u istraživanju umjetne inteligencije. Novi istraživački tim, predvođen Altmanom i Brockmanom, predstavlja snažan korak prema naprijed za Microsoft, omogućujući im iskorištavanje ekspertize i ugleda ovih lidera u području umjetne inteligencije.

b3

Osim angažiranja vrhunskih stručnjaka, Microsoft je dodatno unaprijedio svoje kapacitete u području umjetne inteligencije razvojem vlastitog prilagođenog AI čipa pod nazivom Azure Maia.

Honor Magic6 donosi 1″ Omnivision OV50K senzor

Ovaj potez ima za cilj smanjiti ovisnost tvrtke o postojećim rješenjima, poput Nvidijinih, te dodatno osnažiti Microsoftove Azure podatkovne centre. Očito je da Microsoft strategijski razmišlja o dugoročnom razvoju i jačanju vlastitih resursa u području umjetne inteligencije.

TEKST3SL1

Sve u svemu, akvizicija Sama Altmana i Grega Brockmana predstavlja značajan korak za Microsoft u trci za prevlast u području umjetne inteligencije.

Najtanji i najlakši preklopni mobitel je HONOR Magic V2. Ima i najbolju bateriju

Njihova ekspertiza, zajedno s Microsoftovim resursima, stvara snažan temelj za daljnja istraživanja i inovacije. Ostaje vidjeti kako će ova suradnja utjecati na budući razvoj tehnologije umjetne inteligencije te kako će Microsoft i OpenAI zajedno oblikovati budućnost ovog izuzetno dinamičnog područja.

Najčitanije