Banner
tekst3naslovna

Rusija želi zabranu „lažnih oglasa” na YouTube platformi

Rusija se suprotstavlja internetskim tvrtkama koje predvodi Google.

Rat i dalje traje i ne samo da traje već se i širi. A također se postepeno širi i na „mrežu svih mreža”, internet. Rusija je u potpunosti blokirala Facebook u svojoj zemlji a o tim početcima također smo rekli i nekako riječi na našim stranicama.

Rusija blokirala Facebook

Kada smo pisali da Google ulaže dodatno napore da zaštiti svoje radnike u Ukrajinskom uredu i ulaže dodatne (softverske i financijske) napore da se ratna kriza ublaži, Rusija je to sve gledala s mirom i udaljenosti.

tekst3sl1

Sada je Rusija odlučila reagirati i obratila se izravno Googleu, internetskom divu. Rusija je odlučna u ovome potezu a sve je to rezultat ranije blokade Rusije od strane nekih drugih (također utjecajnih) internetskih tvrtki.

Samsung predstavio nove Galaxy A pametne telefone – A13, A03, A23

Kao što su Meta, Google, Apple koje su blokirale ili će tek blokirati ili su uskratile svoje poslovanje u Rusiji a sve u cilju da se rat i kriza u Ukrajini što prije smiri i ublaži.

P50 Pocket – najglamurozniji sklopivi pametni telefon

Sada je Ruska vlada uputila prosvjednu notu Googleu gdje je navela kako želi da Google prestane (ukine) s lažnim oglasima u Ukrajini a koji se dotiču odnosno koji se prikazuju na popularnoj video platformi YouTube.

Lenovo Legion Y90, predstavljen – mobilno igranje dobiva novu dimenziju

Kako se doznaje Rusija želi da se blokiraju oglasi koji šire informiranost lažnim političkim stanjem a koje očito smeta Rusima. Moramo podsjetiti Google je već rekao kako će ići u dodatnu borbu da sa svoje tražilice ukloni sve one stranice koje donose lažne i neprovjerene informacije koje se dotiču oko Rusko, Ukrajinskog rata a da je već s time i započeo dokazuju i na desetke tisuća obrisanih „lažnih” video materijala na YouTube platformi a kojih se više tamo ne može naći.

tekst3sl2

Ranije ovog tjedna Google je blokirao sve oglase u vidu Google Ads programa koji propagiraju Rusku politiku i Ruski stav sa situacijom u Ukrajini a također su sličan korak odradili i Meta (Facebook), TikTok, Instagram i slični servisi interneta s kojima se na dnevnoj bazi koriste milijuni korisnika.

Google daje svoj doprinos krizi u Ukrajini

Rusija nije navela hoće li blokirati YouTube ako Google odbije izvršiti traženo. Odnosno ako odbije blokirati (maknuti) lažne oglase s YouTube, kao što je blokirao Facebook.

Dimensity 8100 – srednji cijenovni rang ali viša klasa

Ostaje za vidjeti kako će se ova situacija „rata” koja se preselila na internet nastaviti širiti i dalje ali da nam se uskoro bliži kraj rata i sveukupne krize, nismo baš sigurni.

Apple iPhone 14 donosi punch-hole ali?

Koja je iduća društvena mreža ili servis koju će Ruske vlasti blokirati ostaje tek za vidjeti. U međuvremenu EA je maknula Rusku reprezentaciju iz FIFE i a novi Grand Turismo 7 nije moguće kupiti u Rusiji. Sigurni smo kako ovo sve više ljuti Ruse a što će biti radikalan potez odnosno mjera kao odgovor, vidjet će se.

Najčitanije