Banner
1 18

Renault Twingo EV – kad mališan pređe na elektriku

Em što je mali em što će mu potrošnja električne energije biti mala.

Renault, nakon predstavljanja električnih modela Renault 4 i Renault 5, sada nam predstavlja još jednog električnog “velikana” – Renault Twingo.

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

Unatoč tome što smo već imali prilike vidjeti koncept ovog automobila 2020. godine, novi Twingo sada se pojavljuje u još privlačnijem izdanju. Renault je danas službeno predstavio svoj novi pristupačni električni gradski automobil, zadržavajući ime Twingo, koje je već prepoznatljivo među ljubiteljima ovog segmenta.

1 18

Ovaj put, Twingo dolazi s obećanjem pristupačne cijene ispod 20.000 eura, čime Renault potvrđuje svoju namjeru da električna mobilnost bude dostupna širem krugu potrošača. Ono što izdvaja novi Twingo EV jest i iznimna učinkovitost, s potrošnjom od samo 10 kWh na 100 km. Ovaj podatak naglašava fokus na ekološkoj održivosti i ekonomske isplativosti, što su ključne komponente popularizacije električnih vozila.

Renault 5 biti će službeno vozilo ovogodišnjeg Roland Garros-a

Twingo EV će zauzeti poziciju najmanjeg električnog vozila u Renaultovoj ponudi, smješteno ispod nadolazećih modela Renault 5 i Renault 4. Ipak, dijelit će istu modularnu arhitekturu AmpR Small, što ukazuje na težnju prema inovaciji i unapređenju tehnoloških rješenja. Planovi Renaulta uključuju početak proizvodnje novog Twinga EV krajem 2025. godine, s prvim isporukama očekivanima početkom 2026. godine, pod uvjetom da se sve odvija prema planu.

2 17

S obzirom na dinamiku tržišta električnih vozila, gdje su cijene često podložne fluktuacijama od trenutka najave do stvarnog lansiranja, ključno je zadržati obećanje o pristupačnosti. Renaultov cilj je ponuditi Twingo EV po konkurentnoj cijeni, što bi moglo pridonijeti široj prihvaćenosti električnih vozila među potrošačima.

Renault 4 i Renault 5 – ponovno na tržištu u električnom obliku

Proizvodnja novog Twinga EV odvijat će se u Europi, čime se naglašava predanost Renaulta lokalnom tržištu i poticanje zapošljavanja u regiji. Uz to, Renault obećava da će emisije CO2 tijekom životnog vijeka ovog električnog vozila biti oko 75% manje od “prosječnog europskog automobila s unutarnjim izgaranjem” prodanog tijekom ove godine. Ova održiva praksa ukazuje na odgovornost proizvođača prema zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

3 16

U konačnici, novi Renault Twingo EV predstavlja korak prema budućnosti električne mobilnosti, ističući kako dostupnost, učinkovitost i ekološka svijest mogu ići ruku pod ruku. Svi ovi faktori čine Twingo EV ne samo značajnim dodatkom Renaultovoj električnoj floti već i potencijalnim pokretačem promjena u industriji električnih vozila.

Volvo EM90 – luksuzna električna strana priče

Ne sumnjamo da će biti velika potražnja za ovim električnim mališanom. Ali naravno o svemu ćemo ponovno pisati kada Renault Twingo konačno bude dostupan na tržištu.

Ono što nam je osobito drago je to kako je Renault elektrificirao sva tri “legendarna modela”: Renault 4, Renault 5 te sada Renault Twingo. A kako će kupci reagirati na dolazak ovog posljednjeg modela na tržište, svakako ostaje za vidjeti.

Najčitanije