Banner
3 7

Renault Scenic kao obiteljski SUV na električni pogon

Renault Scenic je ime koje ima značajnu povijest u svijetu automobila. Zamislio ga je 1991. godine, a debitirao je na tržištu 1996. godine kao prvi kompaktni MPV (višenamjensko vozilo) u europskoj automobilskoj povijesti.

Renault Scenic je ime koje ima značajnu povijest u svijetu automobila. Zamislio ga je 1991. godine, a debitirao je na tržištu 1996. godine kao prvi kompaktni MPV (višenamjensko vozilo) u europskoj automobilskoj povijesti.

Tesla Model 3 Performance Highland – na tržištu sredinom 2024.

Sada, 27 godina kasnije, novi Renault Scenic E-Tech se vraća kao zaštitno lice Renaultove nove generacije električnih vozila.

1 9

Scenic E-Tech ima potpuno električni pogonski sklop s impresivnim WLTP dometom od obećanih 620 km. Ovaj model je idealan za obiteljske izlete i svakodnevna putovanja na posao, istovremeno nudeći praktičnost i udobnost.

Nio i Mercedes razmatraju počekat suradnje

Izgrađen na platformi CMF-EV koju dijele Nissan i Mitsubishi, Scenic E-Tech je kompaktan u tlocrtu, ali se izdvaja po prostranosti interijera. Dolazi s baterijom od 87 kWh i motorom koji može generirati do 160 kW (220 KS), jasno naglašavajući usredotočenost modela na praktičnost umjesto na iznimne performanse.

2 7

Posebno je zanimljiv međuosovinski razmak od 2,78 m i impresivna zapremnina prtljažnika od 545 litara. Putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati u velikodušnih 278 mm prostora za koljena, što dodatno poboljšava udobnost tijekom vožnje.

Huawei Aito M9 – iz vizije u stvarnost

Dodatne značajke, kao što su fotokromatski stakleni krov Solarbay i pametni naslon za ruku, dodatno obogaćuju iskustvo u vozilu.

3 7

Scenic E-Tech nije zaostao ni u pogledu tehnoloških inovacija. Multimedijski sustav OpenR Link nudi više od 50 aplikacija, što putovanja čini glatkima i ugodnima.

Rimac stiže na Američko tržište

Renault je surađivao s poznatim glazbenikom Jean-Michel Jarreom kako bi stvorio prepoznatljivi zvuk vozila, dodajući malo drame svakodnevnim vožnjama.

4 4

Osim fokusa na električni pogon, Renault se također predano posvećuje održivosti. Impresivnih 24% materijala vozila reciklira se, a čak 90% njegove mase, uključujući i bateriju, može se reciklirati prema najnovijoj Direktivi EU.

VW Golf 9 isključivo kao električni model – kraj za Golf kakvog znamo?

Proizvodnja novog Scenic E-Tech odvija se u tvornici ElectriCity u Douaiju, Francuska, dok se motori proizvode u tvornici Megafactory u Cleonu.

5 4

Renault nije nov u razgovoru o održivosti, a konceptni automobil Scenic Vision, predstavljen na ChangeNOW Summitu 2022., bio je dokaz Renaultovih težnji za stvaranjem održivijih vozila.

Mini Cooper 2025 lansira E i SE modele – svojevrsni “facelift”

Iako su neki možda očekivali da će cestovni Scenic biti bliži konceptnom automobilu Vision, Renault je odlučio krenuti sigurnijim putem i predstaviti elegantan obiteljski SUV srednje veličine koji će sigurno pronaći svoje mjesto na tržištu.

7 1

Renault Scenic E-Tech je prikaz njihove predanosti budućnosti, spajajući praktičnost i održivost u jedinstvenom električnom vozilu koje obećava mnogo uzbudljivih voznih iskustava.

BMW iX1 eDrive20 – najpristupačniji električni SUV

Htjeli mi to sebi priznati ili ne, i Renault i sve većoj mjeri prelazi na električnu stranu priče odnosno na elektrifikaciju. Naravno sve veći broj vozila iz portfelja pa i oni modeli koji će nam tek doći, bit će isključivo pokretani strujom.

8

Tome u prilog ide i priča kako će VW Golf 9 biti isključivo dostupan u električnoj izvedbi a sigurni smo kako će isti scenarij odabrati i ostali proizvođači.

Najčitanije