Banner
Bespoke Jet Complete VS20A95843W 14

Recenzija Samsung Bespoke Jet Complete VS20A95843W/GE

Izvrsna oprema, izvrsne performanse, fini materijali i izrada - ne, ne govorim o novom flagship mobitelu, nego o flagship baterijskom usisavaču. Evo što nudi Samsung Bespoke Jet

Samsung Bespoke Jet Complete VS20A95843W/GE (tko smišlja te nazive…?) je novi top model štapnog baterijskog usisavača, koji je stigao na test – i neću im ga vratiti. Samsung to još ne zna :), ali neka mi samo pošalju račun.

Jer: ja sam oduševljen, bolja polovica je oduševljena, sin također, a i pas Miško – koji prvi puta ikada nije u strahu od usisavača i ne napada ga.

Bespoke Jet Complete VS20A95843W 17

Što je toliko dobro na Bespoke Jet usisavaču? Osnove, ali i mnogo dobro riješenih malih stvari. Možda je najlakše povući paralelu s premium automobilima. Tko jednom proba BMW, Audi ili Mercedes teško se vraća na konfekciju.

Moj odnos s usisavačima je kompleksan. Imam ultra premium Zepter, s vodenim filtrom koji radi savršeno i nakon 15-ak godina. No treba vam 10-ak minuta da ga setupirate i poslije očistite – i to kad se ispraksirate. Daleko od idealnog za svakodnevno čišćenje od par minuta…

A imam i fini robotski usisavač, s laserskim mapiranjem sobe i mokrim brisanjem poda. Savršeno, da nemam punu sobu različitih nogica. Pogledajte samo stalak za tv s gornje slike…

Bespoke Jet Complete VS20A95843W 4

A imam i low end klasični usisavač, koja je kupila bolja polovica usprkos mom protivljenju, za 500-ak kuna. Taj usisavač je katastrofa, manje više sve što skupi rasprši po prostoriji. Očekivano.

Imamo u kući i jedan low end štapni baterijski. Loš je, baterija je znatno oslabila nakon 2 godine, a niti kao nova nije bila nešto..

Stoga mjerkam premium usisavače poput Samsung Bespoke Jet već dulje vrijeme, pa mi je super sjela mogućnost da ga isprobam. Jer, skupi su da kupim i zaključim da – nije to to.

Ili jest, no krenimo od specifikacija:

Samsung Bespoke Jet Complete VS20A95843W/GE specifikacije

  • digitalni inverter motor, 580W, 210W usisna snaga, Multi Cyclone tehnologija, 4 načina rada (min, mid, max, jet)
  • razina buke: do 86 dB(A)
  • izmjenjiva Li-Ion, 25V, baterija, do 60 minuta autonomija, 70% kapacitet nakon 500 ciklusa punjenja i pražnjenja
  • 0.5 l spremnik za prašinu
  • Četke: Jet Dual, Slim Action, Pet Tool
  • Clean Station – čisti usisavač pritiskom na tipku, puni bateriju, vreća za prašinu 3 EA 2l
  • Čisti 99.999% čestica prašine, LCD ekran sa statusima
  • Cijena: 744 eura

Pakiranje i oprema

Da, cijena nije diskontna, no vrijednost za uloženi novac mi se čini izvrsna. Pogledajte to more dodataka:

Bespoke Jet Complete VS20A95843W 13

Srećom, ne trebaju vam upute – sve lijepo sjeda, kvaliteta plastike je izvrsna – antistatička, opipljivo debela i čvrsta – a četke se jednostavno otvaraju ako unutra zapne kakav konac ili slično. Bespoke Jet ostavlja izvrstan dojam.

Glede mase, sam usisavač je iznenađujuće lagan čak i kad stavite bateriju,  dok je all in one stanica za čišćenje teža od očekivanja. Koju možete kupiti u bilo kojoj boji – ako je ona bijela.

Pored stanice za čišćenje i samog usisavača, dobit ćete 3 glavne četke, stalak za dodatke te tri cijevi, jedna s fleksibilnim zglobom u svim smjerovima a jedna s mogućnošću regulacije duljine.

Niska masa i jako dobar balans uvelike olakšavaju rad s usisavačem, pa nije problem niti čišćenje automobila, zidova, zavlačenje ispod namještaja također…

Stanica za čišćenje je genijalna! Ako pogledate specifikacije buke, tu je onih 86 decibela – sam usisavač na mid radi sa 62 – no to traje 10-ak sekundi, a nakon toga je vaš Bespoke Jet čiest.

Baš kao i vaše ruke, a i okolišnji zrak – filtriranje je nevjerojatno dobro, baš ništa ne izlazi; zaboravite na smrdljivu i nezdravu mikro prašinu. Sasvim na razini spomenutog vodenog filtra Zepter usisavača, izvrsno!

Ostaje vam da povremeno promijenite vreću za prašinu, jednom svakih par mjeseci, i to je to – čišće i elegantnije ne može.

U radu

Ok, dobit ćete cijelu vojsku dodataka, izvrsnu stanicu za čišćenje, ali kakav je Bespoke Jet u radu?

Prvo iznenađenje jest buka, odnosno – izostanak iste. Ne znam kako je to Samsung napravio, ali činjenica jest da Bespoke Jet na drugoj razini snage šapuće sa samo 62 dB(A).

To je dovoljno tiho da se niti Miško ne boji – a inače mu je usisavač smrtni neprijatelj na kojeg se nikada nije privikao. Pokušao sam dočarati razinu buke donjim videom, usporedite zvuk usisavača s mojim govorom.

Dakle sve štima, no glavno pitanje koje me mučilo: može li baterijski štapni usisavač zamijeniti klasični žičani?

Uvelike da. Ako tražite usisnu snagu klasičnog usisavača, morat ćete posegnuti za Jet modom rada (najveća snaga), no tada autonomija baterije pada na samo 4 – 5 minuta.

No to vam ne treba, zahvaljujući izvrsnim četkama koje blago “lupkaju” tepihe, pa vrlo učinkovit čiste i na drugoj jačini snage (mid). Kada je usisavač iznimno tih i ma autonomiju nekih 40-ak minuta.

U praksi, kad detaljno usisam sobu (parket) i hodnik (parket + tepison) baterija padne na 78%.

Bespoke Jet Complete VS20A95843W 16

Što mi se ne sviđa? Uski nastavak za čišćenje automobila ima prevelike rupe za odterećenje, pa je usisna snaga nešto manja u tom slučaju.

Također, ne bi bilo loše da je Samsung priložio dodatnu bateriju – ali realno, s obzirom da će ova potrajati barem 5 godina do osjetnog pada kapaciteta, to nije potrebno.

Cijena? Pa, niti njoj ne mogu prigovoriti, pogledajte što sve dobijete u paketu. Štoviše – Samsung Bespoke Jet je prema mojoj neskromnoj procjeni best buy u klasi premium usisavača.

Najčitanije