Banner

Qualcomm Snapdragon 836 platforma navodno ne postoji

Postojanje Qualcomm Snapdragon 836 platforme je potpuno lažna informacija…. Ili možda ipak nije?  Evo, priče. Nije baš napet triler mračne atmosfere i dobrih likova, no svakako je zanimljiva. 

Postoje glasine koje tvrde da Qualcomm priprema neznatno poboljšanu iteraciju Snapdragon 835 platforme u Q4 2017. Doduše to je samo jedna od glasina koja se ne poklapa s pisanjem AndroidPolice   i XDA-Developers  ekipe.  Obje web stranice  tvrde da imaju informacije od “izuzetno pouzdanog izvora”,  koji im je povjerio tajnu da ništa od Snapdragon 836 čipseta ove godine biti neće.

Vijest oko nepostojanja Snapdragon 836, počela se širiti poput poput šumskog požara. Možda je malo iznenađujuća s obzirom na to da Qualcomm ima povijest dovođenja ažuriranih verzija svojih vodećih “mobilnih platformi” nekoliko mjeseci kasnije, nakon tržišne prilagodbe.

Osobito su se uzburkali duhovi tech svijeta, u kome su mnogi uzeli kao gotovu stvar, da  Xiaomi MIX2 i Google Pixel 2 / Pixel XL 2, dolaze pogonjeni Snapdragon 836 čipsetom. Ali, Qualcomm China je najavio na Weibo društvenoj mreži da će Xiaomi MIX2 biti pogonjen Snapdragon 835, najjačim čipsetom ove godine (dok ne osvane A11 ;D)

Također je FCC filtar za Pixel 2 pokazao da će manji model biti pogonjen Snapdragon 835 (MSM8998).

Sada se pitamo što je s većim Pixel XL 2 modelom pametnog telefona?

U tom smislu, @evleaks (Evan Blass), a koji je prvi najavio Pixel model sa Snapdragon 836, odgovorio je …..

Unaatitled

Tko je u pravu? Koja glasina je istinita informacija?   Koji  “pouzdani izvor” „vuče za nos“   tech novinare?   Odgovore na pitanja u ovom trenutku nije moguće dobiti, jer ništa se neposredno ne može provjeriti. No,  u vrlo bliskoj budućnosti bit će otkrivena enigma. Xiaomi će za Mix 2 skinut veo tajni 11.rujna, a novi  Pixeli  mogli bi debitirati 5. listopada.

 

 

Najčitanije