Banner
tekst3naslovna 2

Steve Wozniak strahuje kako će se AI koristit za potkradanje javnosti

Steve Wozniak dao je svoj (zabrinjavajući) stav u vezi umjetne inteligencije (AI) i budućnosti tehnološkog života s njom!

Ponovno smo na temi o umjetnoj inteligenciji (AI) ovoga puta donosimo mišljenja jednog od suosnivača tvrtke „Apple” – Steve Wozniaka.

FDA odobrio IHRN za Galaxy Watch 6

On je već u više navrata bio aktivan kada je u pitanju bilo „stopiranje” razvoja umjetne inteligencije (AI).

11. godišnjica smrti Steve Jobsa – vizionara Applea

No sada je izašao s jasnim „strahovima” koje se dotiču zlonamjernog i krivog korištenja umjetne inteligencije kako sada tako i u budućnosti.

tekst4sl2

Prema njegovim riječima umjetnu inteligenciju će biti vrlo teško obuzdati ako krene s razvojem loših „stvari”, odnosno ako je preuzmu „loši akteri”.

Oppo A98 5G – odličan prikaz rendera uz neke značajke

Wozniak ističe kako je potrebno dovesti regulaciju o tome tko i na koji način može koristiti (AI). Prije dva mjeseca Steve Wozniak i Elon Musk bili su jedni od glavnih aktera kada se govorilo o pismu unutar kojeg se traži usporavanje razvoja moći umjetne inteligencije (AI).

tekst1sl1 6

U razgovoru za BBC Steve Wozniak je naveo kako je AI toliko inteligentna da je otvorena za loše igrače i za sve one koji žele na lak način napraviti prevaru koja bi mogla imati kao posljedice vrlo negativne konotacije a i posljedice.

Opera One – budućnost je umjetna inteligencija

Kao primjer već sada navodi chatbotove koji su u stanju u razgovoru mogu stvoriti uvjerljive tekstove za koji će lajci misliti kako su zaista uvjerljivi.

tekst1naslovna1

Kao jednu od otegotnih okolnosti Steve Wozniak ističe da umjetna inteligencije (AI) nema emocija pa s toga neće moći u potpunosti zamijeniti ljudski faktor pri obavljanju poslova ili određenih zadataka.

ChatGPT u pomoći školarcima – ali profesori znaju kada se koristi

Internet je sada prepun raznoraznih portala koji svoje tekstove donose napisane od strane umjetne inteligencije. Tim potezom novinari u sve većoj mjeri gube svoj posao i jednostavno ostaju bez osiguranih primanja i svoje zarade.

tekst3sl4

Wozniak bi takve tekstove jednostavno označavao da su napisani umjetnom inteligencijom kako bi sami čitatelji znali što je natipkala ljudska ruka a što „običan stroj”.

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

Nije se moglo izbjeći pitanje Steve Wozniaku, kako Apple gleda na korištenje AI tehnologije i njegovu implementaciju unutar pojedinih usluga i proizvoda.

tekst3sl3

Wozniak na ovo pitanje nije dao konkretan odgovor već je rekao kako je Tim Cook (Glavni izvršni direktor Apple-a) nedavno o ovome rekao svoje mišljenje i planove koje ima Apple.

Samsung predstavio One UI 5 Watch

Tu se misli na nedavnu konferenciju kada je Tim Cook investitorima istaknuo kako će Apple po pitanju umjetne inteligencije (AI) i dalje biti oprezan i promišljen.

tekst3naslovna 1

Implementacije se može očekivati ali tek u onolikoj mjeri u kojoj ona neće dobiti „veću moć” nad samim korisnikom. I naravno u mjeri u kojoj neće narušavati sigurnost i privatnost Apple korisnika, kroz korištenje Apple proizvoda i usluga.

Ovih 11 Android (zlonamjernih) aplikacija uklonite odmah – moguća je krađa bankovnih podataka

Za kraj je Wozniak rekao kako je mišljenja da regulatorne snage neće moći nadzirati korištenje umjetne inteligencije (AI). Jer će nažalost „veliki igrači” ponuditi novac a onda će regulatori jednostavno „zažmiriti na jedno oko”.

tekst3sl5

Iako je mišljenja kako se razvoj AI ne može tako lako zaustaviti – ljudi će biti izuzetno važan faktor u pogledu edukacije odnosno shvaćanja gdje im umjetna inteligencija (AI) može biti od velike koristi a gdje može predstavljati prijetnju.

Najčitanije