Banner

Qualcomm lansira Snapdragon 660 za nekoliko dana

Qualcomm je poslao  formalne pozivnice medijima u Kini za predstavljanje novih proizvoda, 9. svibnja. Toga dana trebali bi službeno biti lansirana najnovija platforma Snapdragon 660 i možda Snapdragon 630.

 

Snapdragon 660 platforma može imati prilagođene Kryo jezgre kao Snapdragon 820, ili možda koristiti kombinaciju 4 x Cortex-A73 CPU na 2.2 GHz i 4 x Cortex-A53 CPU na 1.9 GHz. Grafički kontroler bit će Adreno 512. SoC ima podršku za UFS 2.1 memorije te LPDDR4 radnu memoriju na 1866 MHz. Ovi podaci poznati su nam iz ranije procurjelih  slajdova s jedne prezentacije za Qualcomm partnere.

Snapdragon 835 1

Prvi model koji bi se trebao pojaviti na tržištu s novom platformom je OPPO R11, negdje u lipnju. Postoje naznake da bi navedeni čipset trebao pogoniti i Xiaomi MAX 2, Nokia 7 i 8, i neke VIVO modele.

Qualcomm novom Snapdragon 6xx platformom sve više istiskuje MediaTek Inc

Novim čipsetima, nema sumnje, Qualcomm opet daje udarac MediaTek Inc. konkurenciji.  Svi znamo da MediaTek Inc liniju proizvoda su koristili  do nedugo top proizvođači pametnih telefona u Kini, tvrtke OPPO i VIVO.   Ali  nova serija Snapdragon 6xx platforme, postala je privlačnija za OEM proizvođače. U ovom trenutku  Meizu je ostao vjeran MediaTek Inc čipsetima i pomalo Xiami.  Na primjer,  Xiaomi Note 4X , jedna od verzija koristi Helio X20 procesor dok druga Snapdragon 625.

Glavni razlog što se sve više proizvođača okreće Qualcommu je nekonkurentnost MediaTek Inc u odnosu na nove Snapdragon 630 i Snapdragon 660 platforme.

Potonji  čipseti donose bolje performanse, učinkovitiju kontrolu energije i temelje se 14 nm procesnoj tehnologiji.

Snapdragon 660 1

Teško će MediaTek  P25 biti prava konkurencija.

Untitled

Šteta za MediaTek Inc. Sve je izglednije da bi mogli proći kao nekada AMD u svijetu PC računala. MediaTek Inc trenutno čip serija ima u ponudi P seriju low end čipseta (P10, P20, P25 u dolasku) te X seriju vodećih čipseta (X10, X20, X25, X30).

Najčitanije