Banner
Galaxy Z Flip3 5G 3

Opa, prodaja Samsung sklopivih mobitela narasla 300%

Znao sam! Z Flip3 5G, i u manjoj mjeri Z Fold3 5G, su izvrsni mobiteli za svakodnevnicu a i cijene bviše nisu bauk. Da nisam jedini koji tako misli, pokazuju prodajni rezultati - sklopivi, preklopni ili savitljivi Samsung mobiteli - kako ih već želite zvati - su narasli 5x na godišnjoj razini...

Zaista je cool imati mobitel koji je u džepu manji od kutije cigareta, a rastvoren ima ekrančinu kao i top flagshipi. Uz to tu je i vrhunski hardver te vodootpornost – no baterija i kamere bi mogle biti bolje.

A tu je i a must have, 120 Hz ekran za superglatki rad. OK, treba povremeni očistiti memoriju na mom Z Fold3 5G, jer počne pomalo trzati posebno nakon igranja Clash of Clans, no s time se da živjeti.

Galaxy Z Flip3 5G 4

Zauzvrat, cijena je jako dobra…

Naravno, govorim o mom Samsungu Galaxy Z Flip3 5G, kojeg nosim kao glavni mobitel od osmog mjeseca prošle godine.

Galaxy Z Flip3 5G
Galaxy Z Flip3 5G

Još mi nije dosadio, štoviše – svako otvaranje me veseli baš kao i prvog dana.

No nije oduvijek tako. Početak je bio trnovit, prisjetimo se odgode radi dorade prvog Folda, no s trećom generacijom – aktualnom – stvari su sjele na svoje mjesto, a puknuti ekrani na preklopu su zaista rijetki – ne treba se toga bojati.

Možda najbolje – cijena mu je oko 7000 kn. U apsolutnim mjerilima to nije malo, no pogledajte flagship klasu koja prebacuje s one strane 10.000 kn…

Galaxy Z Flip3 5G 1

Samsung je na svom blogu objavio brojke Counterpoint Researcha. A one su itekako impresivne!

Tako je Samsung u prvom mjesecu od predstavljanja Z Fold3 i Z Flip3 isporučio više preklopnih mobitela nego cijele 2020. godine. Counterpoint Research predviđa da će Samsung zadržati 75% tržišta sklopivih mobitela do 2023. godine, kada će potražnja za takvom vrstom mobitela narasti – 10X (deset puta!).

Najčitanije