Banner
tekst1naslovna 3

PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole

Ako je vjerovati procurjelim Sony dokumentima, razvoj PlayStation 6 konzole već je započeo a dolazak na tržište zadan je za 2027. godinu. Sudeći po tome aktualni PlayStation 5 imat će "najkraći životni vijek".

Kada god spominjemo i govorimo o PlayStation igraćim konzolama uvijek smo u mislima sigurno da će konzola izdržati određeni dio godina.

Realme C55 – Prvi Android sa Dynamic Island-om za šaku Eura

To je bilo sve do dolaska PlayStation 5 igraće konzole a čini se kako će se nastaviti kada je u pitanju i nadolazeći PlayStation 6.

Uvijek do sada PlayStation odnosno tvrtka Sony koja stoji iza planetarno popularnih igraćih konzola, tvrdi kako je PlayStation svakim svojim izlaskom siguran nekoliko godina.

tekst1sl1 3
PlayStation 6 -konceptni prikaz!

Te godine temelje se zasigurno u razdoblju od 10 do 11 godina. No čini se kako će dolazak PlayStation 6 modela to itekako izmijeniti.

Sony Xperia 10 V – dizajn i specifikacije iste kao kod prethodnika

PlayStation 5 predstavljen je tržištu u studenom 2020. godine a prije toga je najavljen kao „nasljednik” PlayStation 4 modela, godinu prije odnosno 2019. godine.

PlayStation 5 dobio podršku za 1440p i kreiranje mapa

Sam razvoj sada aktualne igraće konzole započeo je 2015. godine. Po logici i poslovanju Sony PlayStation grupacije, vlasnici PlayStation 5 igraćih konzola (naravno doći će u međuvremenu „Pro” ili „Slim” inačice) trebali bi biti „mirni” idućih 10 – 11 godina, no čini se kako ipak tome neće biti tako.

tekst1sl2 2
PlayStation 6 – konceptni prikaz!

Sony je „namjerno ili ne” na svoju dokumentaciju koja je nenamjerno dospjela na internet navela kako će Activision igre biti dostupne za PlayStation do 2027. godine.

Sony električni automobil imati će „ugrađeni” PlayStation 5

Nije dugo trebalo čekati na reakciju internetske zajednice, odnosno nije dugo trebalo čekati na prve „komentare”. Gdje se vrlo brzo pročulo i zaključilo kako PlayStation 6 izlazi „već” 2027. godine.

tekst1sl3 3
PlayStation 6 – konceptni prikaz!

Ako se zaista i obistini prema internim dokumentima to bi značilo kako bi Sony po izlasku PlayStation 6 igraće konzole izgubio prava na pojedine igraće franšize poput Call of Duty ili drugih Activision igraćih naslova.

Honor Magic5 Pro ima revolucionarnu Silicij-Ugljičnu bateriju!

A time bi PlayStation 6 samo postao još „ranjiviji” i pitanje je dali bi tada i dalje PlayStation 6 ostao i dalje predmetom požude i „mokrih snova” svih igrača i štovatelja kultne PlayStation igraće konzole.

tekst1sl9
PlayStation 6 – konceptni prikaz – Menija (sučelja)

Sada već s punim pravom možemo reći kako je razvoj PlayStation 6 igraće konzole u punom jeku te kako će „Blagdanska groznica” 2027. zaista biti „ludiloooo”.

Samsung Galaxy A54 i A34 donose više cijene no prethodnici

Koliko god se veselimo izlasku PlayStation 6 igraće konzole (sigurni smo kako neće biti slučaj „Digital” i „Disk” inačica, već isključivo samo jedna), toliko nam je i krivo što neki popularni igraći naslovi više neće biti dostupni „ekskluzivno” za PlayStation.

A zašto je tome tako? E pa odgovor je vrlo jednostavan.

Sony je prodao 7,1 milijun PS5 konzola u Q4, 2022.

Vlasnik Activisiona je Microsoft a zasigurno će Microsoft učiniti da Activision igraći naslovi te COD naslovi budu dostupni prije na Xbox igraćim konzola nego na PlayStationu, zar ne?

Apple iPhone 14 (Plus) dobio novu ŽUTU boju

Dali je izlazak PlayStation 6 igraće konzole ujedno i početak „kraja” PS konzole – za sada ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Ali mislimo da u jednu ruku zasigurno je.

Najčitanije