Banner
nn112

PlayStation 5 Pro – moćan hardver uz moćniji softver

Ponovno imamo prilike govoriti o glasinama PlayStation 5 Pro konzole. Premda nas je "Slim" malo razočarao, sa "Pro" modelom to neće biti slučaj.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Najnovija curenja informacija o nadolazećem PS5 Pro, koja dolaze od RedGamingTecha, izazvala su uzbuđenje među ljubiteljima igara i tehnologije.

Samsung Galaxy S24 serija donosi Snapdragon 8 Gen 3 i Exynos 2400 – razočarani?

Iako Sony još uvijek nije službeno potvrdio postojanje ovog koncepta, spekulacije o specifikacijama PS5 Pro konzole otvaraju mnoga pitanja i obećavaju značajna poboljšanja u usporedbi s trenutnom generacijom PlayStation uređaja.

1

Prema najnovijim informacijama, PS5 Pro bi mogao sadržavati impresivan skup komponenti. To uključuje 8-jezgreni Zen 2 CPU s radnim taktom nešto iznad 4 GHz, RDNA 3 GPU s taktom do 2,8 GHz, i 16 GB GDDR6 memorije koja radi na brzini od 18.000 MT/s, što rezultira impresivnom memorijskom propusnošću od 587 GB/s. Ovo su impresivne specifikacije koje obećavaju znatno povećanje performansi u usporedbi s trenutnim PS5 modelom.

YouTube Premium podiže cijene na određenim tržištima

Paul Eccleston iz RedGamingTecha ponovno je ažurirao svoje informacije o specifikacijama PS5 Pro, ističući ključne značajke koje bi mogle biti dio ove konzole.

2 9

Prema njegovim prethodnim curenjima informacija, PS5 Pro će navodno sadržavati AMD “Viola” APU s 8 prilagođenih Zen 2 jezgri i RDNA 3 GPU s 30 od 32 aktivna WGP (16 WGP po nizu shadera). Ova kombinacija donosi potencijal za iznimne grafičke performanse i visokokvalitetno iskustvo igranja.

PlayStation 5 Slim predstavljen – lakši i tanji pristup ali ista snaga

Jedna od ključnih informacija koju je Paul Eccleston iznio u svojem najnovijem izvješću jest pad u proizvodnom procesu. Prethodno se spominjalo da će APU za PS5 Pro biti izrađen na TSMC 4 ili 5 nm procesnom čvoru, no sada se spominje TSMC 5 ili 6 nm proces. Unatoč promjeni, informacije o specifikacijama i performansama ostaju vrlo obećavajuće.

tekst2sl3 3

Što se tiče brzina takta, GPU PS5 Pro navodno će se kretati između 2,5-2,8 GHz, dok će CPU postići “niskih 4 GHz” brzinu takta. To je značajno povećanje u odnosu na vanilla PS5, čiji CPU ima promjenjivu brzinu takta do 3,5 GHz.

PlayStation 5 od sada je tiši – stigao novi (značajni) update

To znači da bi PS5 Pro mogao donijeti značajno povećanje performansi procesora, što će biti dobrodošlo za igrače koji zahtijevaju visoku obradu podataka.

tekst2naslovna 2

Što se tiče memorije, PS5 Pro bi mogao sadržavati 16 GB GDDR6 memorije koja radi na brzini od 18.000 MT/s. Osim toga, postojala bi neodređena količina DDR5 RAM-a s 4 GB rezerviranih za sustav. Ova kombinacija obećava brzo i fluidno iskustvo igre, bez zastoja i ograničenja u brzini prijenosa podataka.

Netflix želi glumiti PlayStation – ako imate iPhone to je moguće

Zanimljiva novost koja se spominje u ovim curenjima informacija jest uključivanje 2x Tempest Enginea. Tempest Engine je Sonyjeva implementacija prilagođene AMD RDNA računalne jedinice koja omogućava 3D zvuk na PS5. Uvođenje dva Tempest Enginea sugerira da bi PS5 Pro mogao postati prava poslastica za ljubitelje kvalitetnog zvuka i audio iskustva.

tekst1sl1 9

Unatoč svim ovim informacijama, važno je napomenuti da se radi o neslužbenim curenjima informacija, i stoga je potrebno uzeti ih s određenom dozom rezerve.

Vivo OriginOS 4 predstavljen – donosimo značajke i datum dolaska [lista uređaja]

Međutim, ako se ove specifikacije pokažu točnima, PS5 Pro bi mogao donijeti znatna poboljšanja u igraćem iskustvu i postati ozbiljna konkurencija u svijetu igraćih konzola.

PlayStation5

Naravno, konačne specifikacije i službena potvrda PS5 Pro konzole ostaju tajna koju samo Sony može otkriti. Međutim, s obzirom na dosadašnje uspjehe i inovacije koje su donesene na tržište PlayStation konzola, mnogi su spremni vjerovati u obećavajuću budućnost za PS5 Pro i igrače širom svijeta.

Apple iPhone 16 Pro dobiti će ljevane staklene leće

Ostaje nam samo čekati i vidjeti što će Sony predstaviti u budućnosti i kako će nova generacija PlayStation konzola oblikovati industriju igara.

Najčitanije