Banner
cc1 4

iOS 17.1 bit će dostupan 24.10.2023. – donosi rješenje problema s iPhone 12

Zna se kada će Apple izdati prvu veću nadogradnju za iOS 17, biti će to 24.10.2023. i nositi će ime iOS 17.1.

Napokon, stigli smo do dana kada možemo pričati o prvoj velikoj nadogradnji iOS 17 platforme. Apple, tehnološki div iz Cupertina, sprema se lansirati iOS 17.1 koji će postati dostupan 24. listopada 2023. godine.

Peter Zhu Di je novi generalni direktor HONOR-a za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Austriju 

Ova nadogradnja ima posebno važnu ulogu u rješavanju problema koji je zatekao korisnike iPhonea 12 u Francuskoj, o čemu smo već izvještavali na našim stranicama. Saga o visokim SAR vrijednostima iPhonea 12 u Francuskoj bliži se kraju, a ažuriranje iOS 17.1 trebalo bi biti rješenje ovog izazova.

naslovna11 1

Prema najavama francuskog Agencije za nacionalnu frekvencijsku regulativu (ANFR), Apple će izdati ažuriranje koje će ispraviti visoke vrijednosti SAR-a na iPhoneu 12 u Francuskoj “do 24. listopada”.

iPhone 16 Pro donosi Wi-Fi 7 kao i 48MP Ultraširoku kameru

Ovo je iznimno dobra vijest za sve korisnike iPhonea u Francuskoj koji su čekali rješenje ovog problema. Očekuje se da će iOS 17.1 biti globalno dostupan istog dana.

6 15

Podsjetimo se kratko na cijelu situaciju – Francuska je zabranila prodaju iPhonea 12 zbog visokih SAR vrijednosti koje je detektirao ANFR. Apple se obvezao na ispravak putem softverske nadogradnje.

Xiaomi 14 Pro na renderima

Krajem prošlog mjeseca, francuske vlasti su odobrile ažuriranje, a danas su najavile službeni datum izlaska. Nakon 24. listopada, očekujemo da visoke vrijednosti SAR-a za iPhone 12 više neće biti problem.

Jony Ive donosi “iPhone umjetne inteligencije”

2 35

No, kao što često biva u tehnološkom svijetu, postoje naličja i kompromisi. Razlog visokim vrijednostima SAR-a bio je, prema Appleu, sustav otkrivanja izvan tijela u iOS-u.

Samsung Galaxy S24 serija na tržištu u siječnju,tu je i prvi benchmark

Ovaj sustav prepoznaje kada se telefon ne drži uz tijelo i u takvim situacijama povećava snagu odašiljanja. No, kako bi se problem riješio, ova funkcionalnost bit će onemogućena u Francuskoj. To može rezultirati smanjenom kvalitetom podatkovne povezanosti, posebice u rubnim područjima pokrivenosti.

4 23

Unatoč ovom kompromisu, iOS 17.1 donosi niz novih značajki i poboljšanja. Među njima su sustav favorita za Apple Music, podrška za AirDrop preko interneta, nove opcije za praćenje bankovnih i kartičnih salda u aplikaciji Wallet, indikator svjetiljke Dynamic Island, podrška za Nintendo Switch N64 Controller te poboljšanja za Photo Shuffle na zaključanom zaslonu.

Samsung Exynos 2500 za 2025.: Nova konfiguracija CPU-a i očekivanja

Važno je napomenuti da će neke značajke gumba za akciju, kao što su kamera, svjetiljka, glasovni zapis, fokus i povećalo, biti onemogućene dok je iPhone u džepu korisnika, što je korak prema boljoj energetskoj učinkovitosti i optimizaciji iskustva korištenja uređaja.

iPhone 15 Pro Max 4

Svi ovi dodaci i promjene naglašavaju predanost Applea poboljšanju korisničkog iskustva i prilagodbi specifičnim zahtjevima različitih tržišta. Nadamo se da će iOS 17.1 donijeti očekivana poboljšanja i korisnicima iPhonea 12 omogućiti uživanje u optimalnoj funkcionalnosti svojih uređaja.

Samsung One UI 6.1 i Galaxy S24 (Exynos 2400) u fokus će staviti AI

Dolazak iOS-a 17.1 predstavlja značajan korak prema ispravljanju problema visokih vrijednosti SAR-a za korisnike iPhonea 12 u Francuskoj. Osim toga, donosi i važne nadogradnje koje će unaprijediti ukupno iskustvo korištenja iPhone uređaja.

iPhone 15 Pro Max 1

Apple kontinuirano radi na optimizaciji i poboljšanju svojih proizvoda, uzimajući u obzir povratne informacije korisnika i zahtjeve tržišta. S nestrpljenjem očekujemo 24. listopada kada će iOS 17.1 postati dostupan i nadamo se da će korisnici diljem svijeta imati pozitivno iskustvo s novom nadogradnjom.

Najčitanije