Banner
tekst2naslovna 6

Peugeot početkom 2023. godine najavljuje svoj koncept elektrifikacije

Peugeot također ulazi na tržište električnih automobila. Svoju električnu platformu predstavit će na CES 2023. sajmu 05.01.2023. godine. Dok se prvi modeli na cesti mogu očekivati početkom 2024.

Postepeno električna vozila ulaze „na velika vrata” tržišta, odnosno automobila koja u našoj svakodnevici koristima. Jedan od tih aktualnih i novih primjera je Francuski proizvođač automobila „Peugeot”.

Poljska “Izera” donosi koncept dva modela električnih vozila

On je najavio kako će početkom 2023. godine točnije 05.01.2023. tržištu predstaviti svoj koncept električnog vozila pod imenom „Inception”.

tekst2sl1 8

Nije ovdje riječ o finalnom proizvodu odnosno o modelu električnog automobila. Već će riječ biti o samom konceptu i prikazu platforme na kojoj će se temeljiti nadolazeća Peugeot električna vozila.

Tesla donosi „Superchargere” za vozila koja nisu Tesla

Ako vam se čini da ste već negdje čuli za „Inception” bit će te u pravu. Naime Peugeot je svoj koncept električnog automobila već „prikazao” na Pariškom sajmu automobila ali se tada radilo o „nedovršenom” proizvodnu.

tekst2sl2 8

Dok će 05.01.2023. ono biti posve spremno za predstavljanje. Još jednom kažimo kako se samo radi o konceptu platforme električnog automobila a ne o gotovom (i finalnom) proizvodu.

Smart #3 – električni „mali” SUV koji na cestu dolazi 2023. godine

Nije li nam možda datum 05.01.2023. već od nekud poznat, kao da smo ga već negdje čuli, što vi mislite? Pa da, to je datum održavanje najvećeg tehnološkog svjetskog sajma potrošačke elektronike – CES.

tekst2sl3 6

Ovaj se sajam održava u Las Vegasu a upravo će ondje Peugeot predstaviti svoju budućnost elektrifikacije i početak dolaska električnih vozila. Za sada o samim značajkama i nema baš previše priče.

Renault i Qualcomm zajedno rade na platformi za električna vozila

Ono što nam je poznato dotiče se isključivo redizajna i velikog dolaska novog načina gledanja električnih vozila. Peugeot je najavio kako će dolaskom „Inception” koncepta tržište električnih automobila biti „okrenuto na glavačke”.

tekst2sl4 5

Pritom se nadamo da ne mislite postaviti kotače na krov automobila ili nešto tome slično. Naravno malo šale nikada nikome nije naštetilo. Ono što Peugeot ovime želi reći je kako će u glavnom fokusu automobila i vožnje biti vozač.

BMW „Neue Klasse” predstavlja ne CES-u 2023. – spoj vodika i struje

Odnosno svi elementi bit će okrenuti i namijenjeni isključivo vozaču. A geste (pokreti rukama) postat će svakodnevica i uobičajena pojava kada se govori o budućnosti gledanja na električne automobile i korištenje istih.

tekst2sl5 3

Rečeno je kako u suštini Peugeot Inception utjelovljuje tri temeljene vrijednosti Peugeota: privlačnost, emociju i izvornost. Kako će dolazak Inception koncepta prihvatiti samo tržište tek nam ostaje za vidjeti.

Europska Unija: Zabrana prodaje benzinaca i dizelaša od 2035.

Za kraj ovoga članka želimo reći kako smo mišljenja da prve modele Peugeot Inception platforme odnosno prva električna vozila nećemo na cestama vidjeti prije (najranije) 2024. godine a možda čak i tek 2025. godine.

tekst2sl6 1

No sačekajmo da Peugeot na CES sajmu predstavi što su naumili te ćemo onda biti mudriji i bit će nam jasnije da o svemu možemo reći neka naša viđenja i mišljenja uz dolazaka elektrifikacije u Peugeot tabor.

Najčitanije