Banner
tekst1naslovna 8

Netflix početkom 2023. prekida mogućnost dijeljenja lozinki

Netflix početkom 2023. godine "gasi" mogućnost dijeljenja lozinki -dolazi kraj podjele Netflix-a s najboljim prijateljem. Ali ima jedna "kvaka"u tome a ona je..

O ovome smo već više puta pisali na našim stranicama. Uvijek u nekom novom kontekstu i s nekom novom „mogućnost” koju možda Netflix dovede.

Xiaomi patentirao novu bateriju za električne automobile – hlađenje je mnogo efikasnije

Prvo se govorilo kako će mogućnost dijeljenja lozinki skroz ukinuti (onemogućiti). Pa sve do mogućnost dijeljenja ali s nadoplatom, tada se spominjao iznos od 3$ pri svakom dodatnom „profilu za dijeljenje”.

tekst2naslovna 3

Nova odnosno nadolazeća 2023. godina je „pred vratima” a odluka Netflix-a je i bliža nego što se mi i sami to nadamo. Iako će mnogi od vas sada reći kako je nekada Netflix zagovarao dijeljenje lozinki sa sloganom „Ljubav je dijeljenje lozinke”, no čini se kako to više nije aktualna parola u sjedištu Netflixa.

Netflix ide sve bliže reklamama – suradnja sa analitičkom kućom

Nemojte misliti kako se Netflix ovoga dosjetio preko noći, baš naprotiv. Tvrtka je već duže vrijeme razmišljala kako „prekinuti” mogućnost dijeljenje lozinki ali njihove planove pokvario je 2020. godine COVID-19 virus.

tekst1sl1 4

Upravo su tada streaming platforme doživjele svoj uzlet pa tako i Netflix. Ali sve je nekako krenulo „niz brdo” kada je tvrtka rekla kako kreće u „žestoku borbu s onima koji dijele lozinke”.

Netflix uz reklame donosi pretplatu pri 7$ i 9$

U vrlo kratkom vremenskom razdoblju Netflix je izgubio veliki broj pretplatnika, gdje se u pojedini izvorima spominje brojka čak i do 100 milijuna pretplatnika.

tekst1naslovna 4

Ovaj pad pretplatnika doveo je (što je i očekivano) do velikoj pada prihoda tvrtke. S druge strane to je rezultiralo i značajnim otpuštanjima kao i novim pokušajima kako pretplatnike vratiti na Netflix prostore.

Netflix rekao nadolazeće planove – oglasi dolaze

Zasigurno i sami znate kako su pokušaji bili i u pogledu dovođenja mobilnih igrica na pametne telefone i tablete (naravno kada Netflix koristite na istom) pa sve do najave smanjenje cijene pretplate od 5-6$ na mjesečnoj razini.

tekst3naslovna 6

Ali upravo tu se krije jedan detalj koji tvrtka od početka nije rekla svojim pretplatnicima. Tvrtka će imati i dovesti iznos pretplate od 5-6$ na mjesec ali s jednim „detaljem”.

Netflix gubi povjerenje kod Amerikanaca – podatci su kritični

Naime s uvođenjem reklama u trajanju od 10-15 sekundi, koje bi se trebale prikazivati u nekoliko navrata tijekom reprodukcije sadržaja. Pad cijene Netflix pretplate doći će na sve „pretplatničke planove” bez obzira dali se radilo o onom najjeftinijem ili onim najskupljim paketom.

tekst3sl3

Svi će oni dobiti prikazivanje reklama (nešto slično kao što to odavno ima YouTube) pri reprodukciji serija ili filmova. Ipak vratimo se mi na nemogućnost dijeljenje lozinki.

5 savjeta kako sigurno voziti električni romobil zimi

Iako se tvrtka još o ovom planu i nije baš službeno izjasnila i rekla svoj stav, očekuje se kako će sve započeti (prvo u Americi a onda i globalno) u prvim danima 2023. godine.

tekst3naslovna 1

Što bi to u praksi značilo za korisnika? Značilo bi kako će se pretplata isključivo vezati (biti kreiranja) pri internetskom povezivanju (IP adresi) onoj primarnoj u korisnikovom kućanstvu.

OnePlus 11 (značajke poznate) – konkurent Galaxy S23 modelima?

A ako korisnik poželi podijeliti svoj Netflix korisnički račun s članom obitelji ili najboljim prijateljem, to jednostavno neće biti moguće. Odnosno bit će ali će za svako dijeljenje (kreiranje dodatnog profila) morati platiti određeni iznos.

netlixsl2

Govori se (kažimo još jednom kako ovo nije potvrđeno od Netflixa) kako će taj iznos biti 1/4 iznosa (pretplate) kojeg korisnik plaća. Tako u slučaju da korisnik plaća najveću (premium) pretplatu u iznosu od 12$ za mogućnost dijeljenja lozinki s jednom osobom na taj iznos platit će dodatnih 3$.

TikTok priznao špijunažu u Americi – slijedi blokada TikTok-a

Svjesni smo i znamo kako će to nekome biti „malo” a nekome „puno i previše”. Pritom moramo reći ako se netko od vas odluči za dodatno plaćanje dijeljenja lozinke i dalje će prilikom reprodukcije sadržaja gledati „reklame” prilikom gledanja omiljenog sadržaja.

Netflix Mobile Device

Dali je ovo kraj ili „novi početak – dolazak nove ere” Netflix platforme? Ostaje nam svakako za vidjeti.

Najčitanije