Banner
tekst2naslovna

Nearby Share – donosi dijeljenje datoteka između telefona i Windows računala

Do sada je bila gnjavaža pronaći način kako podijeliti datoteke s telefona na Windows računalo ili obratno. Ali dolaskom Nearby Share to više ne bi trebao biti slučaj.

Sigurni smo kako će sada velika većina vas misliti: „Pa dobro, ništa ovdje nije novo. Ima bezbroj aplikaciju koju imaju sličnu ili istu namjenu”.

Samsung otvorio premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu

Ali ono što Nearby Share sa sobom donosi je nadasve jednostavno korištenje i krajnje intuitivno sučelje. Kada preuzmete i instalirate aplikaciju na vaše Windows računalo (nije bitno dali se radi o desktop ili prijenosnom), čeka vas jednostavno korisničko sučelje.

tekst2sl1

Iako je Nearby Share već duže vrijeme dostupan na Chromebook sustavu, sada je svoju dostupnost obogatio i s Windows platformom. Kako smo i rekli nakon postavljanja pruža vam se mogućnost kreiranja dvosmjerne veze.

Apple odustaje od VR „headseta”

To znači kako ćete posve jednostavno moći slati podatke s računala na telefon ali isto tako s telefona na računalo. O samim ograničenjima ili tipovima podataka (datoteka) i nema baš previše riječi.

tekst2sl2 1

Kao i sve ostale aplikacije slične namjene i Nearby Share dozvoljava rad sa (i dvosmjerno slanje): fotografije, video zapisa, dokumenata, audio datoteka te čitavih mapa (foldera) u kojima se nalaze već spomenuti tipovi navedenih datoteka.

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

Samih ograničenja u pogledu dopuštene veličine datoteka i nema. No morate imati na umu kako ćete veće datoteka trebati čekati duže da se one prebace.

tekst2sl3 2

Za primjer kažimo kako je Nearby Share datoteku veličine od 80MB prebacio za manje od minute, dok je datoteku veličine 690MB prebacivao okvirnih 5 minuta.

Samsung Galaxy S23 FE ipak dolazi krajem 2023.

Prilikom postavljanja aplikacija ona će vas tražiti da se prijavite na Google račun kako bi dobili dodatne značajke i neke dodatne elemente pri korištenju.

tekst2sl4

No kada se Nearby Share ne koristi, jednostavnim klikom možete „isključiti” povezivanja vašeg Google korisničkog računa – ako vas previše brine vaša osobna sigurnost na internetu.

Facebook i Instagram donose onemogućavanje praćenja oglasa unutar EU

Nearby Share još je uvijek u Beta fazi razvoja i to isključivo na Američkom tlu. Dok mi s Europskog kontinenta jednostavno moramo biti strpljivi i nadati se kako će i nama Nearby Share uskoro biti dostupan.

Ipak ako ste nestrpljivi što to Nearby Share donosi za Windows računala – naravno osim Windows računala potrebno je imati i koje VPN rješenje za isprobavanje Nearby Share značajki.

Kako obrisati particiju koja se ne može obrisati (jednostavno) unutar Windows okruženja

Ipak ako niste vični tome, sigurnije je još se strpjeti i onda kada bude dostupno sve „jednostavnije i sigurnije” pregledati. Ako i dalje sumnjamo u učinkovitost Nearby Share aplikacije a ne želite se „zamarati” s betama, jedna od sličnih aplikacija (sa sličnom – gotovo istom namjenom je) AirDroid.

Čiji je jedini uvjet da budete spojeni s računalom te pametnim telefonom na istu Wi-Fi mrežu. Ako ste kojim slučajem koristili do sada Nearby Share svakako nam javite vaše utiske, rada ćemo ih prenijeti na naše stranice.

Preuzmite: Nearby Share (beta)

Najčitanije