Banner
9 5
HuaweiNova11SE#

Huawei nova 11 SE – predstavljena na Kineskom tržištu

Nakon odlične Nove 10 SE, vrijeme je za upgrade a ono dolazi u obliku Nova 11 SE modela.

Preporučamo.com dostupan na WhatsApp Kanalima

Huawei, poznat po svojim pametnim telefonima koji nude iznimne performanse i kvalitetu izrade, nedavno je predstavio svoju najnoviju inačicu popularne Nova serije – Nova 11 SE.

Unatoč osvježenom dizajnu, čini se da ovaj uređaj donosi iznenađujuće malo hardverskih nadogradnji u usporedbi s prethodnim modelom Nova 10 SE.

Apple prikazao svu moć M3 čipa – uz dolazak novih Mac računala

Nova 11 SE sada je službeno dostupna na domaćem kineskom tržištu, a izvan Kine još nema službenih informacija o dostupnosti. Huawei je odlučio predstaviti nasljednika Nova 10 SE samo godinu dana nakon izlaska prethodnog modela, što nije uobičajeno za ovu seriju pametnih telefona.

1 41

Kada je riječ o dizajnu, Nova 11 SE donosi moderniji izgled u usporedbi s prethodnikom. Međutim, najznačajnija nadogradnja odnosi se na prednju kameru. Dok je Nova 10 SE koristila 16 MP prednju kameru, Nova 11 SE sada dolazi s impresivnom 32 MP prednjom kamerom. To znači da će korisnici moći snimati autoportrete i video pozive s većom razinom detalja i jasnoće.

Xiaomi u 2040. godini? – korisnici raspravljaju a CEO im odgovara

No, kada je riječ o hardverskim specifikacijama, Nova 11 SE nije donijela značajne promjene. Najveća razočaranja dolaze s procesorom i zaslonom. Nova 11 SE koristi Snapdragon 680 čipset, koji je već star gotovo tri godine. Ovo nije najnoviji ili najmoćniji čipset dostupan na tržištu, što može razočarati korisnike koji traže vrhunske performanse.

2 38

Što se tiče zaslona, Nova 11 SE ima 6,67-inčni AMOLED zaslon s rezolucijom od 1080p i osvježavanjem od 90 Hz. Iako je ovo kvalitetan zaslon, čini se da je Huawei zadržao isti zaslon koji se koristio u prethodnom modelu Nova 10 SE. Jedina vidljiva promjena je uski donji okvir zaslona.

Meta donosi plaćeni Facebook i Instagram – bez oglasa

Kapacitet baterije također je ostao nepromijenjen, s baterijom od 4500 mAh. Iako je to pristojna baterija, mnogi će se nadati većem kapacitetu kako bi uređaj mogao dulje trajati bez potrebe za punjenjem.

 

Što se tiče kamere, Nova 11 SE koristi 108 MP primarnu kameru, 8 MP ultraširokokutnu kameru te 2 MP stražnju makro kameru. Sve te kamere omogućuju korisnicima snimanje raznolikih vrsta fotografija, od širokih pejzaža do makro snimaka.

Samsung Galaxy S23 modeli dobili One UI 6.0 (Android 14) – nadogradite

Nova 11 SE dolazi s dvije različite opcije za pohranu – 256 GB i 512 GB, uz 8 GB RAM-a. Cijena osnovne verzije od 256 GB iznosi oko 1999 CNY (što je otprilike 273 USD), dok je verzija s 512 GB pohrane dostupna po cijeni od oko 2199 CNY (što je otprilike 300 USD). Ovo su konkurentne cijene, s obzirom na kvalitetu i mogućnosti uređaja.

Unatoč malim promjenama u odnosu na prethodni model, Nova 11 SE ostaje atraktivan izbor za korisnike koji traže srednji rang pametni telefon s dobrim performansama i kvalitetom izrade. No, za one koji očekuju znatnije nadogradnje u odnosu na prethodni model, Nova 11 SE može biti malo razočaranje.

Najčitanije