Banner
Viber

Evo za koje aktivnosti Hrvati najčešće koriste mobilne aplikacije

Koje mobilne aplikacije najčešće koristite na vašem smartfonu? Bez njih više ne možemo zamisliti svakodnevan rad i zabavu, s razlogom. Ovo su najpopularniji tipovi mobilnih aplikacija

Danas gotovo da postoji mobilna aplikacija za sve što nam treba. Ma što gotovo, postoji.

Proizvođači i kreatori aplikacija teže tome da budu jedinstveni na tržištu, ali da njihovi proizvodi istovremeno budu korisni i privlačni ljudima. U vremenima kada gotovo svaka osoba posjeduje pametni telefon, kreirati aplikaciju koja će postati popularna je kao dobitak na lotu i proizvođača može učiniti bogatim.

Nagradivana aplikacija Moovit odsad dostupna hrvatskim korisnicima u Huawei AppGallery trgovini 6

Kada se radi o korištenju mobitela i aplikacija, Hrvati ne odudaraju od ostatka svijeta te imaju aplikacije koje koriste puno češće od drugih. Pogledajte kojih pet tipova aplikacija se najčešće koriste u Hrvatskoj te koje su najpopularnije aplikacije.

Aplikacije za dopisivanje

Naravno, primarna svrha mobitela oduvijek i jest bila obavljanje poziva i slanje poruka. U današnje vrijeme taj je dio zaista evoluirao i imamo pregršt različitih aplikacija za dopisivanje, chat, razgovor, videopozive, slanje slika itd. Aplikacija koja se najčešće koristi za dopisivanje je Facebook Messenger. Riječ je, naravno, o aplikaciji koja omogućuje osobama s Facebook profilom jednostavnije dopisivanje sa svojim prijateljima i poznanicima.

Slijede je WhatsApp, Instagram te Viber.

Mobilne igrice

Gotovo da je nemoguće naći vlasnika mobitela koji na svom uređaju nema instaliranu barem jednu mobilnu igricu. Možemo reći kako su mobilne igrice posljednjih godina zaista napravile veliki iskorak i u trgovinama aplikacijama se nudi zaista ogroman izbor različitih igara, od kojih su neke vrhunske kvalitete. Igrice koje su među najpopularnijima u Hrvata su PUBG Mobile, Among Us te Candy Crush Saga.

Sport

Sport je jedan dosta opsežan pojam. U njega ubrajamo aplikacije koje pomažu vlasnicima mobitela da prate svoja sportska postignuća, kao primjerice koliko su kilometara pretrčali ili koliko su kalorija sagorjeli. Također, tu spada i jedna od najpopularnijih aplikacija u Hrvatskoj – Rezultati, a na njoj korisnici prate sportske rezultate utakmica diljem svijeta.

Naposljetku, ovdje možemo ubrojati i aplikacije koje su kreirale sportske kladionice kako bi olakšale klađenje svojim igračima.

Film i glazba

I dok je glazba oduvijek bila neizostavni dio svakog mobitela, na ovim pametnim uređajima svoje mjesto su pronašli i filmovi. Možemo reći kako su Hrvati definitivno u trendu što se tiče glazbe, a za slušanje najpopularnijih stihova i glazbe općenito koriste aplikacije poput SoundClouda, Spotifya i Shazama.

Netflix

Što se tiče gledanja filmova i serija, tu je neizostavni Netflix koji ima svoju aplikaciju i za mobilne uređaje te na taj način svojim korisnicima pruža mogućnost da gledaju najdraže sadržaje gdje god se nalazili, pod uvjetom da imaju pristup Internetu.

Streaming i video

U zadnje vrijeme je streamanje postalo izuzetno popularno. Ono je u jednom stalnom trendu rasta popularnosti, a sve je počelo prije nekoliko godina kada su svoje video blogove na YouTubeu počeli objavljivati neki od najpoznatijih Youtubera. Tada su obični korisnici te platforme shvatili da isto mogu činiti i oni kako bi stekli određenu dozu popularnosti. Također, streamanje danas uvelike uključuje i prijenos igranja video igara, a za to ne postoji bolja platforma od Twitcha.

Upravo su ranije spomenute igre PUBG Mobile i Among Us samo neke od najgledanijih mobilnih igara na Twitchu. Osim streamanja, ove dvije platforme su i općenito najčešće korištene za gledanje videa i prijenosa uživo.

Najčitanije