Banner
MWC 2020 Fira Barcelona

Mobile World Congress 2020 je otkazan!

Tjedan dana smo strepili, a sad je tome došao kraj. Mobile World Congress 2020 neće se održati u Barceloni od 24. do 27. veljače 2020. Jedini razlog je koronavirus koji nezaustavljivo zahvaća sve veći broj ljudi, u najvećem broju u Kini dok su ostali dijelovi svijeta uglavnom pošteđeni.

Covid-19 novi je naziv za koronavirus koji se od 31. prosinca 2019. godine svakodnevno širi na sve veći broj ljudi, a potekao je iz kineskog velegrada Wuhan. Većina od 45.179 osoba zaraženih Coronavirusom nalazi se u Kini, a do danas (12. veljače 2020.) od virusa je umrlo 1115 osoba.

U Europi je trenutno oboljelo samo 45 osoba (dvije osobe u Španjolskoj), a u Hrvatskoj za sada nema registrirane niti jedne osobe. Bio je to vjerojatno jedan od razloga zbog kojeg su se organizatori MWC-a do kraja trudili održati manifestaciju koja se u Barceloni održava još od veljače 2006. godine.

Odgoda odnosno otkazivanje MWC 2020 imat će znatan utjecaj na telekom industriju koja se već bori s posljedicama koronavirusa. Ipak, proizvođači mobitela, koji su svoje novitete trebali predstaviti u Barceloni, svoje su premijere najavili kroz digitalne kanale (YouTube), ali i kroz različite lokalne događaje.

Sudeći po izjavi koju je dao John Hoffman, neće doći do odgode termina MWC 2020 nego se planira održati sljedeći MWC 2021.

Popis tvrtki koje su odustale od dolaska na MWC 2020, prije nego je događaj otkazan:

Accedian
Amazon
Amdocs
AT&T
BT
Ciena
Cisco
CommScope
Dali Wireless
Deutsche Telekom
Ericsson
Facebook
iconectiv
Intel
InterDigital
LG
McAfe
MediaTek
Nokia
Nokia (HMD Global)
NTT Docomo
Nvidia
Orange
Sony
Sprint
Telus
Ulefone
Umidigi
Vivo
Vodafone

Najčitanije