Banner
tekst2sl8

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Mini Cooper prelazi na stranu - elektrifikacije. Model Mini Cooper S EV 2024. predstavnik je takve klase u svakom smislu te riječi.

Čini se kako i poznati „Mini” prelazi na stranu „električne energije”. Iako se o tome već duže vrijeme govorilo sada je to i u jednu ruku potvrđeno.

Apple iPhone 15 Ultra – „kralj” zumiranja s vrhunskim značajkama

Iako još nemamo službenih značajki pa i same cijene, poznato je kako će ovaj „električni Mini” tržištu biti predstavljeni za nekih mjesec dana – točnije u svibnju 2023.

tekst2sl1 2

Naravno punog imena „Mini Cooper S EV 2024.” na tržištu će ovaj mali gradski auto očekivano donijeti pravu zainteresiranost, tako se nadaju u sjedištu tvrtke.

Huawei Enjoy 60X – dvostruka 50MP kamera i baterija od 7,000mAh

Ono što je potrebno osobito istaknuti je to kako će Mini Cooper S EV 2024. i dalje njegovati „tradicionalan dizajn” i prepoznatljive linije. Ali naravno s modernijim elementima i naglašenim strukturama električnog automobila.

tekst2sl2 2

Duljina same šasije i dalje iznosi 3,80m ali promijenjen je međuosovinski razmak, odnosno sada je on nešto duži. Mini Cooper u svojoj nadolazećoj izvedbi više nema crne plastike oko branika te sada donosi visoke kontrastne ukrase uz naglašene kromirane elemente.

VW ID.7 – prvi puta viđen na Njemačkim ulicama, prije predstavljanja

Na fotografijama možete vidjeti Mini Cooper S EV 2024. koji zaista izgleda impresivno. Dok tvrtka navodi kako će nakon predstavljanja (u svibnju) „početne” verzije Mini Cooper S EV 2024. tržište dobiti još dvije inačice: Cooper SE te Cooper Works.

Za sada je poznato kako će Mini Cooper S EV 2024. u svojoj „osnovnoj” verziji nuditi 179KS pri ubrzanju od 0-100km/h za 7 sekundi. Dok će verzija Cooper SE povećati iznos konjaže na 212KS i Cooper Works posjedovat će 247KS.

Tesla Supercharger V4 – dostupan svima

Naravno ove konjske snage su pretočene u poznatije nam mjerne jedinice, odnosno jedinice snage. Gledajući s one električne snage govori se kako će Cooper „osnovni” koristiti ćelije od 40 kWh, dok bi Cooper SE mogao koristiti paket ćelija od 54 kWh.

tekst2sl4 3

Navodi se kako će domet „početnog” modela biti 384km (s jednim punjenjem) a Cooper SE taj će domet donositi pri brojci od 483km. Iako za sada nema fotografija interijera, govori se kako će Cooper i dalje one najvažnije kontroler i značajke koristiti i biti u interakciji putem fizičkih tipki.

Europska Unija donijela uredbu da od 2026. punionice budu na svakih 60km

Dok će središnja konzola i dalje biti smještena na sredini između vozača i suvozača, no ovoga puta ona će donositi digitalne mjerače te ostale parametre i elemente rada i pokazivača automobila.

Iako za sada nema službenim objava oko cijena ipak kruže glasine kako će se ona kretati negdje oko 33,000€, što je malo skuplje u odnosu na aktualne cijene „običnih” Mini Cooper automobila – oni iznose 26,000€.

Europska Unija: Zabrana prodaje benzinaca i dizelaša od 2035.

Ali ipak pričekajmo službeno predstavljanje te ćemo onda moći reći nešto više o električnoj izvedbi dobro nam poznatog i srcu dragog „Minija”.

Najčitanije