Banner
tekst1naslovna 27

Microsoft pokazao patent trostrukog sklopivog telefona

Microsoft također radi na sklopivom pametnom telefonu i to čak s tri zaslona (dvije šarke).

Samsung, Xiaomi, Huawei svi oni rade (ili rade u tajnosti) na sklopivim pametnim telefona. Naravno Južno Korejski Samsung da je „put” krenuo jako i već tri godine donosi tržište svoje Samsung Galaxy Fold te Galaxy Flip modele. Iako je glavni „kamen spoticanja” za kupovinu tih modela ne samo način i kvaliteta izrade već je veći „problem” cijena uređaja.

Samsung Galaxy S20, Galaxy Note 20 i Galaxy Z Fold 2 dobili Android 12 i One UI 4.0

Jer ljudi misle što ako se da veliki iznosi i onda taj pametni telefone padne i razbije se, tko će to popravljati. Naravno Samsung to pokušava ublažiti svojim izjavama ali za sada slobodni smo reći neuspješno. Dok se Samsung muči s plasmanom svojih sklopivih pametnih telefona odnosno njihovom što boljom prodajom, tržište je dobilo ili će dobiti još jednog konkurenta u ovom segmentu pametnih telefona.

tekst1sl1 30

Iako mnogi ne bi vjerovali kažimo kako je riječ o Microsoftu, koji je slučajno ili ne pokazao patent sklopivog pametnog zaslona/telefona. Ne samo da je riječ o sklopivom pametnom telefonu već se radi o trostrukom sklopivom pametnom telefonu koji u odnosu na „obične” sklopive modele koji imaju dva zaslona, Microsoft donosi tri sklopiva zaslona.

tekst1sl2 24

Da bi bili precizniji kažimo kako Microsoftov „uređaji” posjeduje dvije šarke te se preklapa u jedan veliki zaslon od tri dijela. Naravno kao što možete vidjeti na fotografijama još uvijek (i dugo će još biti) riječ o patentu koji je tek dobio patentno pravo. Odnosno Microsoft je izborio patentno pravo na navedeni uređaj.

Apple iPhone 14 također bez SIM utora

Kada se u potpunosti presavine Microsoftov pametni telefon može poslužiti kao Surface Duo odnosno može se koristi na isti način kao i Surface uređaj iz Microsofta. Iako nema za sada dodatnih značajki i mogućnost prikazanog uređaja na fotografijama kažimo kako ostali proizvođači (pa i Samsung) već rade na trostruko sklopivim modelima.

tekst1sl3 16

Kada će se isti modeli vidjeti na tržištu, osobno mislimo kako ne prije 2023, odnosno ne prije 2024, godine što je vremensko razdoblje dugo ispred nas. Da je vrijeme (godine koje slijede) pametnih telefona sa sklopivim mehanizmima pred nama svakako se osjeti. Ono što želimo još jednom reći je da smo „sumnjičavi” kako će veliki broj korisnika prihvatiti ovakve modele pametnih telefona, ostaje nam svakako za pratiti i dalje.

Pronađite savršen pametni sat za sebe ili svoje najmilije!

Naravno sve ćemo prenositi na našim stranicama. Prisjetimo se kako je TCL predstavio koncept trostrukog sklopivog uređaja još na prošlom MWC sajmu a sve to samo dokazuje da su upravo oni modeli pametnih telefona koje što prije moramo prihvatiti i započeti se služiti njima.

Najčitanije