Banner
tekst2naslovna 3

Microsoft: Windows 10 je „neslužbeno mrtav” – prijeđite na 11

Windows 10 više neće dobivati nove značajke, 2H22 bila je posljednja.

Iako smo se nadali kako ovaj scenarij neće doći tako brzo, čini se kako je ono ipak tu. Već se odavno zna kako će Microsoft koji stoji iza vrlo popularnog Windowsa 10 – svoju podršku prestati u potpunost isporučivati 14.10.2025.

Je li Huawei Watch Ultimate ultimativni pametni sat?

Ovo što je sada obznanjeno mnoge je ostavilo „bez teksta”. Microsoft je najavio odnosno rekao kako je zadnja velika nadogradnja upravo dostupna za Windows 10 – 22H2.

tekst2 13

to u suštini znači da nakon nje Windows 10 više neće dobiti niti jednu nadogradnju koja se dotiče noviteta.

Već će se sve iduće nadogradnje isključivo temeljiti na „održavanju sustava na životu”, odnosno na brizi za sigurnost korisnika.

HONOR Magic5 Pro cijena 1199 eura, poklon Watch GS 3

One će i dalje dolaziti u vremenskim intervalima kao i do sada (što je u praksi to bilo nekoliko nadogradnji na mjesec). Naravno iako smo svi ovo očekivali ipak nas je ova vijest zatekla.

tekst1 14

Čime nam Microsoft indirektno poručuje da je vrijeme da se oprostimo od popularnog Windowsa 10 koji je s nama od 2015. godine. Nekada „davno” Microsoft je tvrdio kako je Windows 10 – posljednji Windows i da nakon njega više neće biti novih predstavljanja.

Microsoft predstavio „Image Creator” – pokretan AI tehnologijom

No u čitavoj toj priči malo su se pogubili i ipak tržištu prije godinu i pol dana predstavili Windows 11. Sve bi to bilo super i uredu da je Windows 11 u potpunosti kompatibilan s računalima gdje se Windows 10 „vrti”, no tome nije tako.

naslovna1 9

Zaista šarolika podrška procesora odnosno i podrška za TPM 2.0 učinila je mnoga računala (na kojima se nalazi Windows 10) zaista neprikladnima za korištenje odnosno i samu instalaciju Windowsa 11.

ChatGPT u pomoći školarcima – ali profesori znaju kada se koristi

Bilo je tu razno raznih pokušaja „zaobilaženja TPM provjere” no na kraju je i Microsoft rekao kako tako instalirani Windows 11 sustavi, u budućnosti neće dobivati nove nadogradnje.

tekst1sl1

Iako nas ovo ne bi trebalo sad previše čuditi jer je Microsoft već napravio prvi potez „opraštanja” od Windowsa 10. Naime još u siječnju je onemogućio proces prodaje Windows 10 operativnog sustava.

ChatGPT – oponaša ljude u pogledu pružanja informacija – trebamo li strahovati?

Dok je ISO datoteka i dalje dostupna za preuzimanje putem „Media Creation tool” alata i to sa posljednjom nadogradnjom 22H2. Znači ako želite da dobivate novitete i sve aktualne značajke Windows operativnog sustava.

windows 10

Krajnje je vrijeme da prijeđete na Windows 11 (ili nadogradite vaše postojeće računalo) ako za to ispunjavate uvijete. A to svakako možete provjeriti i pomoću programa „Windows 11 Assist”.

Opera One – budućnost je umjetna inteligencija

Ako želite malo više pročitati o Windows 11 operativnom sustavu i kakav je postupak prelaska s Windows 10 na Windows 11, svakako posjetite Microsoft službene stranice.

A mi ćemo samo reći ZBOGOM – Windows 10 i hvala ti na svemu.

Najčitanije