Banner
tekst1naslovna

Microsoft Defender dolazi na sve bitne platforme

Microsoft izdaje novi softver za zaštitu od virusa. Imena Microsoft Defender (sličnog imena kao i Windows Defender i slične namijene). Ipak za korištenje Microsoft Defender potrebno je imati Microsoft 365 uslugu.

Defender, Antivirusna zaštita koja se „sinonim” kada je riječ o sigurnosti na Windows operativnoj platformi. Sada Microsoft ima novi planom s ovim komadom softvera.

Motorola priprema Razr 3 – sklopivu konkurenciju Galaxy Z serije

Što je nagnalo Microsoft da se odluči za ovakav potez, mi za sada ne znamo. Ipak možemo samo razmotriti jedan detalj a to je ako planirate koristiti Microsoft Defender da je jedan (i jedini) uvjet da morate imati (biti pretplaćeni) na Microsoft 365 uslugu u oblaku.

tekst1sl1 10

Da, očito je da Microsoft želi dodatno promovirati svoj „oblak” i tako privući veći broj korisnika, nego što je to do sada slučaj. Ipak ne možemo a da to ne kažemo, iako se Microsoft Defender i nije baš previše dokazao na kvalitetno i jedino rješenje kada se radi o zaštiti na prijenosnim ili desktop (PC) računalima.

Google otvara drugu (fizičku) trgovinu u Americi

Stoga ovaj potez možemo slobodno gledati kao šansu Microsofta da dodatno popularizira ovo antivirusno softversko rješenje. Kako smo i rekli u sklopu Microsoft 365 cloud usluge Microsoft Defender bit će dostupan za Windows (što je i do sada bio dostupan), Mac, Android i iOS mobilne platforme.

Internet Explorer odlazi u povijest sa 15.06.2022.

Ipak treba imati na umu da Microsoft Defender neće na svakoj platformi pružati jednaku razinu sigurnosti u borbi protiv virusa i ostalih zloćudnih malware „gamadi”.

Nothing Phone (1) – dostupne fotografije i video

Kažimo kako se Microsoft Defender ne smije i ne može miješati za Windows Defender uslugom, jer je riječ o dvije slične ali isto tako različite usluge.

Apple iPhone 14 imati će bolju prednju kameru

Microsoft Defender po uzoru na Windows Defender sadržava i donosi vlastito antivirusno rješenje kao i ostali niz značajki za što kvalitetnu sigurnost korištenja računala ili ostalog uređaja s kojim se spajamo na internet.

tekst1sl2 1

Kako smo i rekli ka preuzimanje Microsoft Defender alata potrebno je biti pretplaćen na Microsoft 365 uslugu a sam postupak preuzimanja i korištenja Microsoft Defendera posve je besplatan.

OnePlus 10 / 10T – nove značajke i poneka fotografija

Ako želite iskušati Microsoft Defender potrebno je prvo pristupiti Microsoft 365 usluzi a zatim Microsoft Defender alatu. Za kraj kažimo kako će na Windows i Mac računalima kao i na Android platformi, Microsoft Defender donijeti sve značajke pri korištenju dok će na iOS platformi Microsoft Defender (za sada) samo uključivati zaštitu pri korištenju weba.

Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Samsung Galaxy Z Fold 4

Nadamo se kako će se to u budućnosti „popraviti” odnosno kako će iOS verzija kroz dogledno vrijeme dobiti sve značajke kao što je to slučaj kod Android verzije i Mac te Windows platformama.

Kawasaki Elektrode 2023 – prvi električni bicikl za djecu

Ipak isprobajte sami Microsoft Defender pa nam svakako javite svoje utiske i dojmove, naravno ako imate Microsoft 365 uslugu u oblaku.

Najčitanije